Tiesās vīrieti, kurš uzbruka Valsts policijas darbiniekam (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par uzbrukumu Valsts policijas (VP) darbiniekam laikā, kad viņš pildīja savus dienesta pienākumus, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību, 2019. gada septembra sākumā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes darbinieks veica kādas personas aizturēšanu. Aizturēšanas laikā pie policijas darbinieka pieskrēja apsūdzētais, kurš bija alkohola reibumā, un tīši, apzinoties, ka policijas darbinieks pilda savus dienesta pienākumus, viņam uzbruka, tādējādi traucējot citas personas aizturēšanu. Pēc tam apsūdzētais un cita persona bēga no notikuma vietas, taču abi tika aizturēti.

Apsūdzētajai personai kriminālprocesā piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet pret otru personu tika sākta administratīvā lietvedība par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas iestādes darbinieka likumīgam rīkojumam vai prasībai.

Vīrietis tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 269. panta pirmās daļas, un par šādu pārkāpumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu