Dienvidkorejā vīrietis atzīstas 14 slepkavībās, taču viņam par tām nebūs jāstājas tiesas priekšā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slepkavību sēriju izmeklēšana Hvasanā, Dienvidkorejā.
Slepkavību sēriju izmeklēšana Hvasanā, Dienvidkorejā. Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejā kāds vīrietis atzinies 14 sieviešu slepkavībās, no kurām deviņi bija upuri vienā no valsts bēdīgi slavenākajām sērijveida slepkavību lietām. Tomēr pret vīrieti netiks celtas apsūdzības, vēsta medijs "CNN".

Pagājušajā mēnesī Dienvidkorejas policija paziņoja, ka visticamāk ir identificēts vīrietis, kurš vainojams vismaz trīs no desmit slepkavībām, kas laikā no 1986. līdz 1991. gadam pastrādātas Hvasonā, pilsētā, kas atrodas dienvidos no Seulas.

Piektdien, 4. oktobrī, policijas pārstāvis pavēstījis, ka kāds vīrietis ir atzinies deviņās no desmit slepkavībām. Turklāt viņš atzinis savu vainu vēl piecās citās slepkavībās un 30 seksuāla rakstura noziegumos.

Policija uzskata, ka vienā no desmit Hvasonas slepkavībām vainīgais ir mēģinājis atdarināt pārējos noziegumus. 

Slepkavības pastrādājušais vīrietis, kuram nu jau ir vairāk nekā 50 gadi, jau atrodas cietumā, kur viņš pavadīs visu savu atlikušo dzīvi, teikusi policija. 

Aizdomās turamais sniedzis detalizētas liecības un pat uzzīmējis karti ar visām vietām, kur notikušas slepkavības. Policija šobrīd strādā pie tā, lai noteiktu, vai viņa sniegtā liecība ir patiesa, un to salīdzina ar viņu rīcībā esošo informāciju par pārējiem noziegumiem. 

Par spīti tam, ka vīrietis brīvprātīgi sniedzis liecību, pret aizdomās turamo netiks celtas apsūdzības, jo Dienvidkorejā noilgums attiecībā uz pēdējām slepkavībām iestājās 2006. gadā.

Lai gan policija zinājusi, ka jaunu apsūdzību celšana šajā lietā vairs nav iespējama, viņi saglabāja datus no iepriekšējās izmeklēšanas un turpināja pievienot jaunu informāciju. 

"Tas ir dabiski, ka policijai ir jārisina noziegumi," teicis policijas pārstāvis. "Šī ir nozīmīga lieta, kas raisījusi daudzus jautājumus visā valstī." 

"Upuru ģimenes pieprasa patiesību. Lai arī cik ilgs laiks ir pagājis, policijas mērķis ir atklāt, kas patiesībā ir noticis."

Kāds Seulas advokāts minējis, ka upuru ģimenes nevarēs iesūdzēt aizdomās turamo, jo Dienvidkorejā šādām lietām ir 10 gadu noilgums. 

Dienvidkorejas varasiestādēm vairākus gadu desmitus neizdevās atrisināt virkni slepkavību. Noziegumi ir labi zināmi Dienvidkorejā, un 2003. gadā tika uzņemta krimināldrāma "Slepkavas atmiņa", kas bija balstīta uz šiem notikumiem. 

Lai gan slepkavības netika atrisinātas, visām bija pierādījumi, kas tās saistīja. 

Visi upuri bija seksuāli izmantoti un noslepkavoti, vairāki no tiem tika nožņaugti. Daudzos gadījumos nožņaugšanai tika izmantots kāds apģērba gabals, piemēram, zeķubikses vai blūze. 

Upuri bija sievietes, sākot no pusaudžu vecuma līdz pat līdz 70 gadiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu