Tenisists M.Podžus sasniedz M25 turnīra finālu Zviedrijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Podžus
Mārtiņš Podžus Foto: Publicitātes foto

Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus piektdien Zviedrijas pilsētā Fālunā iekļuva Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) M25 turnīra finālā.

Podžus, kurš pasaules rangā ieņem 488.vietu un šajā turnīrā izlikts ar piekto numuru, pusfinālā ar 7-6 (7:4), 6-7 (2:7), 6-3 pārspēja Kristiānu Sāmuelsonu, kurš reitingā atrodams 1265.pozīcijā.

Par fināla sasniegšanu Latvijas tenisists nopelnījis 12 ATP ranga punktus.

Titula mačā viņam stāsies pretī ar astoto numuru izliktais soms Patriks Niklass Salminens, kurš rangā ir 560.vietā.

Pirmajā kārtā latvietis ar 6-0, 6-1 sagrāva zviedru Arvīdu Norkvistu, kurš reitingā ir 1911.pozīcijā, otrajā ar 6-1, 6-2 uzveica zviedru Jonu Halkvistu-Litenu, kurš reitingā ir 1450.pozīcijā, bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja mājinieku Kārlu Frīberju, kurš pasaules rangā šobrīd ir 699.vietā.

Tikmēr viņa brālis Jānis vienspēlēs pēc kvalifikācijas pārvarēšanas apstājās otrajā kārtā, kurā piekāpās Salminenam. Par sniegumu Fālunā viņš nopelnījis vienu ATP ranga punktu.

Savukārt dubultspēlēs finālā brāļiem būs jātiekas ar internacionālo duetu Jans Zeliņskis (Polija)/Florians Lakā (Francija). Podži dubultspēlēs izlikti ar otro numuru, bet viņu pretinieki - ar trešo numuru.

Podži par iekļūšanu finālā nopelnījuši pa sešiem punktiem pasaules dubultspēļu rangā.

Pirmajā kārtā Podži ar 6-7 (5:7), 6-3, 10:7 pārspēja mājiniekus Fīlipu Bergevi un Kristiānu Sāmuelsonu, ceturtdaļfinālā ar 6-0, 6-3 apspēlēja zviedrus Mariusu Ruzgasu un Dānielu Svensonu, bet pusfinālā ar 6-4, 5-7, 10:3 guva virsroku pār zviedriem Frīberju un Semu Teiloru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu