ASV Pārstāvju palāta nosūtījusi Baltajam namam pavēsti iesniegt dokumentus impīčmenta izmeklēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

ASV Pārstāvju palātas komitejas, kas veic impīčmenta izmeklēšanu pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, piektdien, 4. oktobrī, nosūtīja Baltajam namam pavēsti ar prasību iesniegt dokumentus šai izmeklēšanai.

Trīs komiteju vadītāju paziņojumā teikts, ka viņi nosūtījuši vēstuli Baltā nama personāla vadītāja pienākumu izpildītājam Mikam Malveinijam, pieprasot dokumentus saistībā ar apgalvojumiem, ka Tramps izdarījis spiedienu uz Ukrainu savu politisko interešu dēļ.  

"Baltais nams ir atteicies izpildīt vai pat atbildēt uz mūsu komiteju daudziem pieprasījumiem iesniegt dokumentus brīvprātīgi. Pēc aptuveni mēnesi ilgas obstrukcijas ir skaidrs, ka prezidents ir izvēlējies nepakļaušanās, obstrukcijas un slēpšanas ceļu," paziņoja komiteju vadītāji.

"Mēs izsakām dziļu nožēlu par to, ka prezidents Tramps ir nostādījis mūs un valsti šajā situācijā, bet viņa darbības mums nav atstājušas citu izvēli kā izdot šo pavēsti."

Baltajam namam tika dots laiks līdz 18. oktobrim šo pieprasīto dokumentu iesniegšanai.

Demokrātu kontrolētās Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi pagājušonedēļ nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par Trampa politiskā pretinieka Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu