Latvijas 3x3 basketbolisti zaudē U-23 Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nils Ozoliņš (nr. 3 ar bumbu)
Nils Ozoliņš (nr. 3 ar bumbu) Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 U-23 basketbola izlases, kuras sastāvā spēlē Reinis Avotiņš, Rendijs Feikners, Nils Ozoliņš un Kārlis Žunda, svētdien cieta smagu zaudējumu Pasaules kausa (PK) finālturnīra ceturtdaļfinālā.

Turnīra ar desmito numuru izliktā Latvijas izlase ar 9:21 kapitulēja vienaudžiem no Serbijas, kuriem ir 13.numurs.

Latvijas komandā pa trim punktiem guva Feikners un Žunda, divi punkti bija Ozoliņam, bet viens - Avotiņam.

Ceturtdien pirmajā grupu turnīra spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 21:15 uzvarēja ar 15.numuru izlikto Kazahstānu, bet dienas otrajā mačā ar 21:14 pieveikti ASV vienaudži, kuriem piešķirts 18.numurs.

Piektdien basketbolistiem bija brīvdiena, bet sestdien pirmajā spēlē ar rezultātu 12:20 zaudēts grupas favorītei Ķīnai, kas izlikta ar otro numuru. Otrajā spēlē latvieši ar rezultātu 15:12 sīvā cīņā uzvarēja sacensību septīto numuru Rumāniju, apakšgrupu turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Pērn, kad turnīrs notika pirmo reizi, Latvijas izlase finālā ar rezultātu 18:21 kapitulēja Krievijas valstsvienībai, izcīnot sudraba godalgas.

Pasaules kausa finālā startē 20 vīriešu un 20 sieviešu komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās pa piecām katrā. Izlases apakšgrupu turnīrā aizvada četras spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās vienības iekļūst ceturtdaļfinālā. Tālāk izlases līdz pat finālam aizvada izslēgšanas turnīru, bet bronzas spēle netiek aizvadīta, trešās vietas ieguvēju nosakot pēc statistikas rādītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu