Francijas regbisti sasniedz Pasaules kausa ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas regbisti
Francijas regbisti Foto: AFP/SCANPIX

Jaunzēlandes vīriešu regbija izlase svētdien svinēja uzvaru Pasaules kausa mačā, kamēr Francija iesoļoja turnīra ceturtdaļfinālā.

"All Blacks" B apakšgrupas duelī ar 71:9 (24:9) uzveica Namībiju.

Pirmajā puslaikā Jaunzēlandes saskārās ar sīvu namībiešu pretestību, vienubrīd vadībā atrodoties ar tikai vienu punktu (10:9). Tiesa, puslaika pēdējās desmit minūtes bija krietni labākas favorītu izpildījumā, tāpat kā cīņas otrā daļa.

Uzvarētājiem pa diviem piezemējumiem bija Sevulona Rīsam, Entonam Līnertam-Braunam un Bendžaminam Smitam, bet ar astoņām realizācijām izcēlās Džordans Berets. Kopumā jaunzēlandieši bumbu aiz galalīnijas aiznesa 11 reizes.

Pretiniekiem vienīgais punktu guvējs bija Damjans Stīvenss.

"Pirmais puslaiks bija slikts, nespēlējām ar pareizo attieksmi un dabūjām par to samaksāt. Otrajā puslaikā uzlabojām savu sniegumu," pauda Jaunzēlandes treneris Stīvs Hansens.

Jaunzēlande ar 14 punktiem trīs spēlēs ieņem pirmo vietu B apakšgrupā un tikpat kā nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālu, tālāk ar desmit punktiem trīs dueļos ir Dienvidāfrikas Republika (DĀR) un Itālija, bet bez punktiem ir Kanāda un Namībija.

Tikmēr Francija C apakšgrupas duelī ar 23:21 (17:7) apspēlēja Tongas izlasi.

Francūži pirmajā puslaikā atzīmējās ar diviem piezemējumiem un panāca vadību ar 17:0. Otrajā puslaikā tika realizēti tikai divi soda sitieni, bet ar to bija gana uzvaras izcīnīšanai.

Ar divām realizācijām un trim soda sitieniem Francijai par rezultatīvāko kļuva Romēns Ntamaks, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Alivereti Raka.

C apakšgrupā līdere ar 15 punktiem trīs spēlēs ir Anglijai, kurai ar 13 punktiem seko Francija - šīs izlases kausu turpinās ceturtdaļfinālā.

Trešā ar sešiem punktiem ir Argentīna, vienu punktu guvusi Tonga, bet bez punktiem ir ASV.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu