ASV asinskārākais sērijveida slepkava atzinies 93 slepkavībās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mark Rogers / AP

79 gadus vecais Semjuels Litls nogalinājis vismaz 50 cilvēkus, līdz ar to viņš uzskatāms par ASV visvairāk cilvēku nogalinājušo sērijveida slepkavu, svētdien, 6. oktobrī, pavēstīja Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB).

» Pieci neparasti noziegumi. Asinis stindzinošas slepkavības un senas mistērijas

Litls atzinies, ka laikā no 1970. līdz 2005. gadam pastrādājis 93 slepkavības. Vairums noslepkavoto ir sievietes.

Kaut arī izmeklētāji apstiprinājuši viņa līdzdalību 50 slepkavībās, viņi uzskata, ka Litla atzīšanās ir ticamas.

FIB izveidojis tīmekļa vietni, kurā redzami video ar Litla atmiņām par neidentificētām slepkavībām, kā arī Litla zīmētās cilvēku skices, kurus, kā apgalvo Litls, viņš nogalinājis.

"Daudzu upuru nāves gadījumi sākotnēji tika skaidroti kā pārdozēšana vai arī atzīts, ka tie bijuši negadījuma rakstura, vai arī, ka iemesls nav zināms. Daži līķi nav atrasti," FIB norādīja mājaslapā.

Litlam 2014. gadā tika piespriests mūža ieslodzījums, kad viņš bija notiesāts par trim slepkavībām.

"Kaut arī viņš jau ir cietumā, FIB uzskata, ka ir svarīgi panākt taisnīgumu katram upurim - slēgt visas iespējamās lietas," pavēstīja FIB.

Bijušais bokseris, kurš ir pazīstams arī kā Semjuels Makdauels, pirmo reizi tika aizturēts 2012. gadā Kentuki bezpajumtnieku patversmē un izdots Kalifornijai narkotiku lietā.

Jau Kalifornijā, pateicoties DNS paraugiem, viņš tika sasaistīts ar trim agrāko gadu neatrisinātām lietām, un rezultātā viņš 2014. gadā tika notiesāts par trīs sieviešu slepkavībām Losandželosā no 1987. līdz 1989.gadam.

Visas trīs bija piekautas un nožņaugtas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu