Apstiprināts bijušā "Danske Bank" vadītāja Rehes nāves iemesls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivars Rehe.
Aivars Rehe. Foto: Postimees

Saskaņā ar Igaunijas Iekšlietu ministra Marta Helmes sniegto informāciju, policijas slēdziens apstiprina, ka bijušā "Danske Bank" vadītāja Aivara Rehes nāves iemesls ir pašnāvība, vēsta medijs "Postimees". 

Saskaņā ar Helmes teikto, viņs saņēmis apstiprinājumu, ka Rehe izdarījis pašnāvību un neesot iemesla domāt citādāk.

Rehe izdarīja pašnāvību 23. septembra rītā savas mājas pagalmā. Tas noticis vietā, kur Rehes ģimenei uzreiz būtu vajadzējis viņu pamanīt, bet kas bijusi paslēpta no nejaušu garāmgājēju acīm. Tomēr līķis tika atrasts tikai divas dienas vēlāk. 

Saskaņā ar tiesu medicīnas ekspertiem, Rehe miris 24 - 48 stundas pirms viņš ticis atrasts, bet nav iespējams noteikt precīzu nāves laiku. Eksperti norāda, ka atrastie pierādījumi, t.sk. ķermeņa poza un novietojums kokā apstiprina to, ka tā bijusi pašnāvība. 

Policija atzīst, ka viņi pieļāvuši kļūdu Rehes meklēšanā. Mājas pagalms neesot rūpīgi pārbaudīts, jo tas ir mazs un atvērta tipa. Tāpēc no ārpuses šķitis, ka nav tādu vietu, kur līķi nevarētu pamanīt. 

Policijas darbinieki vairākas reizes pārmeklējuši māju. No logiem mājas pagalms bijis pilnībā redzams, bet no ēkas iekšpuses nav bijis iespējams pamanīt vietu, kur vēlāk atrasts līķis. 

Informācija, ka Rehe varētu būt izdarījis pašnāvību 24. septembrī, nākusi no ātrās palīdzības ārsta un ekspertiem uzreiz pēc līķa atrašanas. Pēc tam, kad eksperti un tiesu medicīnas ārsti veica pilnu apskati, policija saņēma apstiprinājumu, ka nāve iestājusies 23. septembrī. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu