Singapūrā ar HIV inficēts vīrietis melo ārstiem, lai varētu nodot asinis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Asins nodošana. Ilustratīvs attēls.
Asins nodošana. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Singapūrā kāds vīrietis pirms asins nodošanas sniedzis nepatiesu informāciju par savu seksuālo vēsturi. Vīrietis noliedzis, ka stājies jebkādās dzimumattiecībās, taču viņa asinīs atrasts HIV vīruss, ziņo medijs "VICE".

Trešdien, 2. oktobrī, vainīgais apcietināts, pamatojoties uz meliem par savu seksuālo vēsturi. 

35 gadus vecais vīrietis, kura vārds netiek publiskots, pirms asins nodošanas anketā melojis par savu seksuālo vēsturi. Anketa ir jāizpilda visiem, kuri vēlas nodot asinis. Vainīgajam piespriesta brīvības atņemšana uz četriem mēnešiem un 7,200 dolāru liels sods. Lēmums veikts, pamatojoties uz Singapūras likumdošanā norādīto punktu par infekciju slimību izplatību. 

Viens no jautājumiem anketā bijis "Vīriešu kārtas donoram: Vai jūs esat iesaistījies seksuāla rakstura darbībās ar citu vīrieti?", uz ko vainīgais atbildējis ar "Nē". Vēl citā jautājumā prasīts vai potenciālais donors ir iesaistījies šādās aktivitātēs ar kādu, kuru pazīst mazāk par sešiem mēnešiem. Atbilde uz šo jautājumu arī bijusi negatīva. Vīrietim pēc anketas aizpildīšanas norādīts, ka par maldinošu atbilžu iesniegšanu viņš var tikt apsūdzēts. 

Kad minētās personas asins aina uzrādījusi HIV vīrusu, vīrieti intervēja Veselības ministrija. 

Intervijas laikā vainīgais teicis, ka viņš nekad nav stājies seksuāla rakstura sakaros, kā arī uzstāja, ka nav piedalījies nekādās aktivitātēs, kuru rezultātā varētu būt inficējies. 

Vēlāk vainīgais gan atzinis, ka viņam 2017. gada jūnijā ir bijis sekss publiskā vietā ar nesen satiktu vīrieti, kā arī, ka viņš ir stājies sakaros ar svešiniekiem, kurus saticis Filipīnās. 

Vīrietis pirms tam jau bija ziedojis asinis piecas reizes, visos gadījumos bez sarežģījumiem. Sestajā reizē analīzes uzrādījušas HIV.

Slimnīcas pārstāvis medijiem ziņojis, ka pirms tam vīrieša asinīs HIV nav atrasts un ka šajā reizē asinis tikušas nekavējoties izolētas un iznīcinātas. Neviens no pacientiem šīs asinis nav saņēmis. 

Līdzīgs gadījums jau ir bijis 2015. gadā, kad kāds kazino darbinieks melojis par savu seksuālo veselību un ziedojis asinis, kurās uzrādīts HIV. Viņam piespriesti trīs mēneši cietumā un 7,200 dolāru liels sods. 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu