Jaunciemā kapracis šantažējis bēriniekus, aizvācot noliktos ziedus un pieprasot par tiem naudu

Noskaties sižetu!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Jaunciema kapos nedēļas nogalē kāds kapracis bija izlēmis novākt ziedus no kādas aizgājējas atdusas vietas, lai pieprasītu radiniekiem par dekorācijām samaksāt. Apbedīšanas biroja darbinieki un piederīgie jūtoties tik aizvainoti, ka apsver iespēju vērsties policijā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kapracis bija aizvācis sarūpētos ziedus un pieprasīja radiniekiem samaksu par pakalpojumu veikšanu. Apbedīšanas biroja darbinieki bijuši šokēti. Viņi stāsta, ka prakse izpušķot kapavietu bez maksas nav izplatīta, taču tas sagādājot tuviniekiem siltas jūtas, norāda raidījums. 

"Bēres bija plkst. 12.30. Gājām uz kapiem, pieejot pie kapa, redzēju, ka stāv kapracis, un mūsu puķes bija noņemtas un ar svecēm noliktas malā. Prasīju viņam, kāpēc tā? Jāmaksā kapracim par to, ka tiek izpušķots kaps. Bet mēs to darām par brīvu, ne jau pa naudu," raidījumam stāsta apbedīšanas biroja darbinieks.

"Citos kapos mums pat palīdz pušķot, ja neuzspējam, bet Jaunciemā pateica, ka mēs viņam maizi atņemam," raidījumam saka apbedīšanas biroja darbinieks.

Ņemot vērā, ka solītais netika izpildīts un kaps palika bez rotājumiem, apbedīšanas biroja darbinieks izjūt kaunu savu klientu priekšā. Tagad ģimenei šķitīs, ka pastrādātais ir viņu vaina.

Izrādoties, ka kapracis, aizvācot ziedus, cenšas konkurēt ar biroju un piespiest radiniekus izvēlēties viņu par kapu dekorētāju. Proti, uzskatot, ka iestāde nepilda solīto, tuvinieki turpmāk gribēs vērsties pie kaprača ar lūgumu noklāt kapavietu ar ziediem pirms izvadīšanas ceremonijas.

Kapracis jau otro reizi šādi izrīkojies, un apbedīšanas biroja darbinieki apsver iespēju vērsties policijā, jo uzskata, ka vīrietis piekopj sīko huligānismu un apgāna kapavietas. Tiesa, joprojām nav izdevies viņu pieķert darbībā, un darbiniekiem trūkstot pierādījumu, ar kuriem vērsties pie likumsargiem, norāda "Degpunktā".

Noskaties sižetu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu