Pati nāve? Piedraudot ar izkapti, vīrietis aplaupa veikalu Ķengaragā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī no 30. septembra uz 1. oktobri nelielā veikalā Rīgā, Ķengaragā, ienāca kāds vīrietis un, piedraudot ar asu priekšmetu, kas pārdevējai vizuāli atgādināja mačeti, pieprasīja atdot alkoholu. Pārdevēja viņam prasīto dot atteicās, taču viņš uzlēca uz veikala letes, pagrāba divas pudeles ar alkoholu, kas atradās aiz tās, un pameta veikalu, vēsta Rīgas pašvaldības policija (RPP) sociālajā tīklā "Facebook".

Pārdevēja sazinājās ar veikala vadītāju un vēlāk par notikušo ziņoja Valsts policijai. Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policisti noskaidroja ļaundara pazīmes un devās viņu meklēt tuvākajā apkārtnē, aptaujājot vietējos iedzīvotājus.

Policisti noskaidroja namu, kurā iespējamais ļaundaris pēc nozieguma iegājis, un tur viņu aizturēja. Aizturēšanas brīdī viņš atradās acīm redzamā alkohola reibumā.

Aizturētais ir dzimis 1982. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem, tostarp laupīšanu, kā arī narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Aizdomās turētais vīrietis atzinis, ka noziegumu izdarījis, izmantojot izkapti, ko pēc nozieguma izmetis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu