"Esmu tikai mazs puika no Senegālas." NBA garākais spēlētājs par ceļu līdz virsotnei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tako Fols
Tako Fols Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) garākais spēlētājs vairs nav Kristapa Porziņģa komandas biedrs Bobans Marjanovičs. Tagad augumā raženākā spēlētāja gods pieder Senegālas centram Tako Folam, kurš ir 229 centimetrus garš. Sarunā ar BBC, Bostonas "Celtics" fanu favorīts pastāstīja par savu ceļu līdz NBA.

Fols savu debiju NBA pirmssezonā piedzīvoja 7. oktobrī, kad spēlē pret Šarlotes "Hornets" centra spēlētājs laukumā pavadīja astoņas minūtes, kuru laikā guva piecus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Šī gada NBA jauno spēlētāju draftā senegālietis netika izvēlēts, bet Bostonas "Celtics" nolēma jaunajam centram dot iespēju un iekļāva viņu savā vasaras līgas komandā, kur viņš pavisam ātri kļuva par "Celtics" fanu favorītu. 

Fols, kurš ir dzimis 1995. gadā Dakārā, uz dzīvi ASV pārcēlās 16 gadu vecumā. Centra spēlētājs jau tad bija 213 centimetrus garš. Sākumā dzīve ASV bija pārmaiņu pilna, jo teju katru gadu spēlētājs mainīja skolu.

"Pirmo gadu mācījos Hjūstonā. Tad es sāku pierast pie jaunās vides un devos uz Tenesiju, tad Džordžiju, līdz, beidzot, nonācu Floridā. Tur divus gadus mācījos vidusskolā un pēc tam sāku studēt koledžā," par mainīgo dzīvi ASV stāsta Fols.

"Ar basketbolu sāku nodarboties tikai 16 gadu vecumā. Manuprāt, nedaudz par vēlu," savas karjeras pirmsākumus atminas Fols.

Senegālietis savu koledžas karjeru aizvadīja Centrālfloridas "UCF knights". Spēlētājs atklāj, ka, ierodoties ASV, atbalsts viņam neesot trūcis:

"Kad ierados ASV, man iespēju netrūka. Daudzi cilvēki šeit man palīdzēja attīstīties, it sevišķi Centrālfloridas Universitātes pārstāvji."

Fols atklāj, ka bērnībā nemaz nav zinājis, kas ir basketbols. Tā vietā, lai sekotu sportam, spēlētājs savu laiku veltīja animācijas filmām. Jaunais senegālietis par sportu sāka interesēties, jo tā bija viņa vecmāmiņas sirdslieta.

Centra spēlētāja ceļš līdz augstākajam līmenim nebija viegls, jo sākumā bija lielas problēmas ar spēles izpratni: "Es neizpratu spēli. Nezināju kā spēlēt. Varu teikt, ka man ļoti paveicās ar to, ka apkārt bija pareizie cilvēki, kas palīdzēja man attīstīties. Jūtos svētīts."

"Šobrīd Basketbols ir mana dzīve. Nevaru iedomāties dienu bez tā. Jūtos patiesi svētīts, jo, galu galā, esmu tikai mazs puika no Senegālas, kurš basketbolu sāka spēlēt tikai pirms sešiem gadiem," nobeigumā prieku pauž Fols.

Nākamo pārbaudes spēli "Celtics" aizvadīs 12. oktobrī, kad Bostonas spēlētāji viesosies pie Orlando "Magic".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu