Šķēle gūst 21 punktu "Kalev"/"Cramo" uzvarā Ņižņijnovgorodā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbola izlases aizsargs Aigars Šķēle otrdien guva 21 punktu VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, kaldinādams Tallinas "Kalev"/"Cramo" uzvaru.

Latvijas valstsvienības galvenā trenera Roberta Štelmahera vadītā Igaunijas čempione viesos ar rezultātu 76:74 (21:19, 13:14, 20:17, 22:24) pārspēja "Ņižņij Novgorod" vienību.

Šķēle šajā duelī laukumā pavadīja 28 minūti un vienu sekundi, kuru laikā grozā raidīja sešus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un tika pie 22 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs.

Vēl uzvarētājiem ar 19 punktiem atzīmējās Kails Vinalezs, bet talliniešu sākumsastāvs kopumā sameta 72 no 76 punktiem.

Igaunijas klubs Vienotās līgas sezonu iesācis ar vienu uzvaru divās spēlēs.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu