"Katram no aktieriem bija savs "pēdējais piliens"." Žagars par Džilindžera atkāpšanos no amata (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Katram no aktierim bijis "savs pēdējais piliens", kas licis punktu vēlmei tālāk sadarboties ar atlūgumu iesniegušo Dailes teātra māksliniecisko vadītāju Dž. Dž. Džilindžeru, otrdien, 8. oktobrī, LTV raidījumā "1:1" pauda Dailes teātra aktieris un uzņēmējs Juris Žagars.

"Mēs [Dailes teātris] esam mākslas nevis izklaides iestāde. Mākslas un mūsu uzdevums ir sniegt nedaudz bagātāku emocionālo pieredzi," norādīja Žagars. 

Vaicāts komentēt situāciju ar nu jau bijušo Dailes teātra radošo direktoru Dž. Dž. Džilindžeru, Žagars norādīja, ka viņam paticis strādāt pie Džilindžera kā pie režisora. "Tad, kad es ienācu teātrī, viņš bija pilns ar enerģiju, bet kaut kas apdzisa un viss degradējās," sacīja Žagars. 

» "Cerams, visa ļaunuma sakne - Džilindžers - izravēta." Džilindžers atkāpies no amata

Žagars bija viens no Dailes teātra aktieriem, kas izteica neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un režisoram. Žagars un seši citi aktieri tika deleģēti aktieru grupai, kas informēja Dailes teātra direktoru Andri Vītolu par trupas lēmumu. 

Kā iepriekš norādījusi Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa, gatavojoties Reja Kūnija komēdijas "Neiespējamā misija" iestudēšanai, viņa prasījusi Džilindžeram, kāds ir virsuzdevums šim iestudējumam. 

"Atbilde bija – teātrim vajag naudu. Es nespēju klusēt, jo sirds ir pilna. Ja man pasaka, ka šī komēdija ir manas aktiermeistarības pārbaude…", sacīja aktrise.

Vaicāts, vai saredz Dailes teātra cilvēku vidū jauno māksliniecisko režisoru, Žagars atbildēja noraidoši. 

"Šim cilvēkam ir jānāk no ārpuses. Man ir grūti pateikt, kāpēc man ir tāda sajūta, bet esmu pārliecināts, ka sākumā šīm vēja brāzmām ir jānorimst, lai varētu skatīties tālāk," sacīja aktieris.

Tāpat intervijā Žagars pauda skaidru atbalstu idejai veidot nacionālo koncertzāli Dailes teātra ēkā, tiesa, tas prasītu pamatīgus pārbūves darbus. 

"Dailes teātra ēkas pārbūve par koncertzāli būtu ne tikai lētāka, bet arī spētu teātrim atgriezt Smiļģa vīziju," uzsvēra mākslinieks.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu