Gorkšs: Spēļu manipulēšana ir milzīga sērga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaspars Gorkšs: "Spēļu manipulēšana ir milzīga sērga. Tās dēļ ticību futbolam zaudē gan fani, gan spēlētāji, sponsori un sabiedrība kopumā," trešdien, 9. oktobrī, Valsts policijas (VP) organizētā preses konferencē par par krimināllietu futbola spēļu sarunāšanā sacīja Latvijas futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs.

Gorkšs uzverēra, ka ir būtiski audzināt jaunos futbolistus jau no agras bērnības, lai samazinātu sarunāto spēļu iespējamību. 

"Aizdomās turamo statusā ir trīs personas," norādīja VP priekšnieks Ints Ķuzis, kurš minēja arī, ka citas izmeklēšanas detaļas viņš nedrīkst izpaust.

Spēļu organizēšanā esot iesaistīta vēl trešā persona, kas šo procesu organizē. Ķuzis uzsver, ka iesaistītās personas ir Latvijas pilsoņi. 

Šīs personas jau iepriekš ir bijušas policijas redzeslokā. 

Policijas vadītājs piezīmēja, ka minētās personas joprojām ir uz brīvām kājām.

Ķuzis apgalvoja, ka procesa pamatā ir starptautiskā organizētā noziedzība, kuras galvenie virzītāji esot meklējami Āzijā. 

Ints Ķuzis atkārtoti uzsvēra, ka Gorkšs nav iesaistīts šajā lietā, bet aktīvi sniedz nepieciešamo informāciju par to.  

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzskata, ka spēlētājiem mūsu futbola līgā ir zems algu līmenis, bet atklāj, ka viņa rīcībā ir informācija par klubiem, kuri maksā spēlētājiem algas papildus summām, kas tiek norādītas oficiālajos līgumos. Līdz ar to, būtu nepieciešams sākt ar aplokšņu algu jautājumu. 

Ģirģens uzsver, ka nepieciešams domāt plašāk, lai būtu iespējams savos klubos izaudzināt tādus spēlētājus, kurus nākotnē varētu arī pārdot par nopietnām summām, jo šobrīd situācija esot tāda, ka jaunatnes klubi balstās tikai uz naudu, ko maksā spēlētāju vecāki.  Līdz ar to klubiem parādās nepieciešamība gūt papildus ienākumus nelegālā veidā.

UEFA pārstāvis izteicās, ka ir apmierināts ar Latvijas Futbola federācijas un Valsts policijas kopīgo iniciatīvu risināt šo jautājumu. Lai šo problēmu risinātu, ir nepieciešams apvienot spēkus visām iesaistītajām pusēm. 

Preses konference tika sasaukta, lai plašāk apspriestu jautājumu par spēļu sarunāšanu, pēc tam, kad VP saistībā ar futbola spēļu rezultātu iespējamu ietekmēšanu aizturējusi bijušā Daugavpils futbola kluba "Dinaburg" prezidentu Oļegu Gavrilovu.

Video tiešraide: Valsts Policijas preses konference par futbola spēļu sarunāšanas krimināllietu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu