Kurš būs MVP un ko sagaidīt no latviešiem? Basketbola komentētājs Kaspars Dvinskis par jauno NBA sezonu

Kaspars Dvinskis Foto: Instagram/ kasparsdv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jaunā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona solās būt pārsteigumiem pilna. Liekas, katram ir savs viedoklis par būtiskākajiem jautājumiem saistībā ar spēcīgāko basketbola līgu pasaulē. Tāpēc portāls "Apollo" piedāvā iepazīties ar Latvijas ekspertu viedokli par jauno NBA sezonu. Pirmais savas domas par gaidāmajiem notikumiem sniedz basketbola komentētājs Kaspars Dvinskis.

Kaspars Dvinskis ir LNT raidījuma "900 sekundes" moderators, kā arī "Tvplay" sporta komentētājs, kurš regulāri komentē NBA spēles un katru dienu ir tiešā saskarē ar notikumiem pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

Tagad, kad NBA ir noslēgusies "lielo trijnieku" ēra, kurš, tavuprāt, ir līgas labākais duets?

Es laikam teiktu, ka Lenards un Džordžs.  Manuprāt, šis duets ir vispusīgākais, kā arī šobrīd ir karjeras pīķī. Lenards aizvadītajā gadā bija labākais spēlētājs līgā, kā arī kļuva par čempionu, tāpēc teikšu, ka "Clippers" duets.

Ko sagaidi no izslavētā pirmgadnieka Ziona Viljamsona?

Sagaidu, ka viņš būs tieši tik labs, cik izreklamēts. Ja viņam viss būs kārtībā ar veselību, tad, manuprāt, viņš būs neapturams.

Minēji par spēlētāja veselību. Ārzemju medijos izskanējis viedoklis, ka Viljamsonam vajadzētu pazaudēt dažus kilogramus, lai izvairītos no traumām. Vai tam piekriti?

Nē. Domāju, ka katram ir sava ķermeņa uzbūve. Lai gan masa viņam ir liela, tie nav liekie kilogrami. Domāju, ka tas problēmas neradīs. Viņš ir ģenētisks frīks.

Foto: Reuters/ScanPix

Kurš spēlētājs būs regulārās sezonas MVP?

Es teikšu, ka Antetokunmpo atkal būs vērtīgākais. Salīdzinājumā ar citiem top kandidātiem, viņam blakus nav vēl vienas superzvaigznes. Domāju, ka šī sezona viņam varētu būt vēl labāka nekā pagājušā, jo vieta progresam vēl bija. Ticu, ka nākošais solis attīstībā tiks sperts, jo nav šīs otrās zvaigznes, kas varētu "patraucēt".

Kādas ir tavas domas par Jokiču, kā kandidātu uz MVP? Ārzemju medijos viņš parādās kā "melnais zirdziņš" šīs balvas izcīņā.

Domāju, ka nē. Man nešķiet, ka Denvera varētu vinnēt rietumus. Milvoki, visticamākais, uzvarēs austrumos un MVP parasti nāk no pirmās, otrās vai trešās komandas konferencē. Es Denveru savā personīgajā spēka rangā tik augstu nelieku.

No MVP pie čempioniem, kas šogad uzvarēs NBA?

Ir daudz variantu. Es teicu, ka labākais duets ir "Clippers", tad palikšu pie tā, ka arī viņi būs čempioni.

Foto: AFP/SCANPIX

Kura komanda pozitīvi pārsteigs šosezon?

Domāju, ka Sakramento Kings nākošajā sezonā varētu iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Kura komanda neattaisnos uz sevi liktās cerības?

Es satraucos par "Lakers". Kā kopā spēlēs Lebrons Džeimss un Deiviss. Uz papīra duets izskatās labi, bet gribas redzēt kā tas materializēsies dzīvē.

Ko sagaidi no Porziņģa un "Mavericks" jaunajā sezonā?

Sagaidu ļoti labu Porziņģa individuālo statistiku. Manuprāt, viņi ar Dončiču, ja nākotnē paliks kopā, tiešām būs vēl viens lielisks duets. Domāju, ka "Mavericks" pacīnīsies par izslēgšanas spēlēm. Negribētu prognozēt, ka viņi tur iekļūs, bet noteikti uz to pretendēs. Manuprāt, viņu soliņš vēl nav pietiekami labs.

Kā vērtē Anžeja Pasečņika izredzes šosezon spēlēt NBA?

Diezgan zemu. Viņa pēdējais gads Eiropā nebija no spēcīgākajiem. Domāju, ka viņš individuāli nespīdēs arī G-līgā. Vismaz ne tā, lai nopelnītu izsaukumu uz augšu.

Cik lielu lomu savās komandās spēlēs Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns?

Domāju, ka Kurucam loma salīdzinājumā ar pagājušo sezonu mainīsies tikai minimāli, bet es neparedzu lielu kritumu spēlētajās minūtēs. Durents visu sezonu nespēlēs un laukumā kādam tik un tā ir jābūt. Nedomāju, ka viņš būs starta piecinieka spēlētājs, bet aptuveni 20 minūtes katrā spēlē mēs viņu redzēsim.

Dāvim Bertānam paredzu individuāli labu sezonu, jo viņam tomēr šis ir pēdējais gads līgumā. Arī komanda ir vāja, kura nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Mana varbūt nedaudz drosmīgā prognoze ir, ka Dāvis sezonas vidū tiks aizmainīts uz kādu no komandām, kas lūko cīnīties par titulu. Paredzu, ka Dāvim būs liels spēles laiks un laba statistika, līdz ar to Vašingtona viņu mēģinās iemainīt. Domāju, ka martā Bertāns vairs nebūs Vašingtonā.

Kurš spēlētājs dominēs sezonas kuriozu (Shaqtin’ a fool) sadaļā?

Džavēls [Makgī] vēl ir līgā? Tad noteikti viņš.

Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā NBA sezona sākas naktī uz 23. oktobri, kad savā laukumā aizvadītā gada čempioni Toronto "Raptors" uzņems Orlando "Magic" basketbolistus un Losandželosā norisināsies vietējo "Lakers" un "Clippers" pirmais duelis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu