"Ministre neizprot bērnu pamatvajadzību jēdzienu." Sociālā darbiniece atklātā vēstulē pārmet Petravičai nekompetenci (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 Labklājības ministre Ramona Petraviča
Labklājības ministre Ramona Petraviča Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

VSAC filiāles "Rīga" sociālā darbiniece Ēstere Zemīte sociālajā vietnē "Facebook" vērsusies pie Labklājības ministres Ramonas Petravičas, pārmetot amatpersonai neprofesionalitāti. 

Vēstule ir atbilde uz Petravičas "Facebook" ierakstu, kurā apgalvots, ka VSAC "Rīga" filiāles "Pļavnieki" un "Teika" ir nodrošināta pilna sociālās rehabilitācijas pasākumu pakete – atbilstoši katra bērna vajadzībām. 

Tomēr Zemīte atklātajā vēstulē uzsver, ka ministre neizprot bērnu pamatvajadzību jēdzienu. 

"Bērna pamatvajadzības ir ļoti skaidri definētas gan starptautiskajos, gan Latvijas tiesību aktos, tāpēc tik ļoti izbrīna Jūsu kompetences trūkums, kad apgalvojat, ka kādā no valsts aprūpes centriem bērnam tiek nodrošināts viss, kas viņam vajadzīgs. Pati pirmā bērna vajadzība, ir vajadzība pēc ģimenes, un tiesības uz ģimeni ir visu bērnu tiesību normu pamatā," raksta Zemīte,

"neviens no bērniem, kurš atrodas kādā no aprūpes institūcijām, nesaņem šai vajadzībai atbilstošu pakalpojumu, lai cik labs un kvalitatīvs tas arī būtu."

"Jūs savā publikācijā apgalvojat, ka vecāki var būt mierīgi, ka viņu bērns atrodas konkrētajā valsts aprūpes centrā, jo bērni tur tiek atbilstoši "apkopti un samīļoti" un "saņem visu, kas viņiem nepieciešams".

"Bērni noteikti tiek aprūpēti un samīļoti, bet tas nekad nevar aizstāt to, ko bērnam var sniegt tikai viņa vecāki, viena piesaistes persona, kas visbiežāk ir bērna māte un/vai tēvs. Bērna ievietošana institūcijā, viņa ilgstoša uzturēšanās aprūpes centrā ir viena no vardarbības formām pret bērnu," pauž sociālā darbiniece.

Ieraksts izpelnījies lielu popularitāti - šobrīd ar to dalījušies jau vairāk nekā 260 cilvēku. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu