Ankipāns: Bārtulis ir pārņēmis Māršala lomu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēcspēles intervijā dalījās ar jaunumiem par traumētajiem spēlētājiem, kā arī pastāstīja par to, kā ir mainījušās spēlētāju lomas. 

Astoņu zaudēto spēļu sēriju trešdien pārtrauca vienīgā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

"Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (3:1, 0:0, 0:1) uzveica Minskas "Dinamo".

Speciālists gan nesteidza prognozēt, cik ilgs atveseļošanās laiks būs nepieciešams satraumētajiem Rihardam Marenim un Kristapam Zīlem.

"Pēdējā informācija par Mareni liecina, ka vairs nebūs ilgi jāgaida, tomēr celis ir celis, un ar to mēs nekad no nevaram zināt. Tikai izejot uz ledus ir jūtams, kas ir kas. Tikmēr Zīlem ir lauzts žoklis, kam arī tika veikta operācija," hokejistu traumas komentēja Ankipāns. "Lielākā problēma varbūt nav pats lūzums, bet gan iespējas uzņemt uzturu."

"Mēs zinām, ka ar salauztu žokli tās ēdienreizes ir kādas ir. Zūd svars, muskuļu masa un tā tālāk."

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlases aizsargs Zīle KHL spēlē pret Maskavas CSKA guvis nopietnu galvas savainojumu, kā rezultātā hokejists kādu laiku nevarēs palīdzēt Rīgas "Dinamo" komandai, savā mājaslapā vēstīja klubs.

Ankipāns arī neslēpa, ka vēlētos, lai pirmā maiņa būtu vēl iespaidīgāka, tomēr spēlē pret Minskas "Dinamo" hokejistu sniegums viņu apmierinājis.

"Miķelis [Rēdlihs] ar Lauri [Dārziņu] un Brendonu Makmilanu paveica lielisku darbu, "novācot" viņu pirmo maiņu pilnībā. Tas bija ļoti labs darbs no viņu puses," atzīmēja galvenais treneris, pieminot, ka Bena Māršala lomu šobrīd jau pārņēmis Oskars Bārtulis.

"Māršalu mēs ņēmām kā uzbrūkošo aizsargu, bet dotajā brīdī šo nišu paņēmis ir Oskars. Viņš ļoti labi aizpilda pirmā vairākuma vietu, bet otrajā vairākumā mēs iespēlējām [Uvi] Balinski un [Robertu] Mamčiču, kuri mūsu jaunie spēlētāji. Redzēsim, bet domāju, ka varam cerēt uz progresu," optimistisks bija Ankipāns.

Tikmēr nākamajā spēlē vārtus, visticamāk, sargās Aleksandrs Salāks, lai arī Andrejs Makarovs pēdējās divās spēlēs vairākkārt glābis komandu.

"Makarovs dotajā brīdī stāv labi, tomēr ar vārtsarga izvēli nākamajai spēlei es negribētu teikt. Droši vien, dosim iespēju Salākam," par nākamās spēles vārtu drošību teica Ankipāns, norādot, ka arī, iespējams, uzbrukumā tiks pamainīti virknējumi. "Ir palikušas dažas dienas, skatīsimies."

Rīdzinieki dosies izbraukumā, kurā mēros spēkus ar Omskas "Avangard", Čeļabinskas "Traktor" un Nursultanas "Baris" vienībām.

Rīgas klubs ar astoņiem punktiem 15 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 12 Rietumu konferences komandām un ir visvājākā vienība līgā, kamēr Minskas vienība ar 15 punktiem 15 cīņās ir astotā.

Latvijas un Baltkrievijas vienības KHL savā starpā bija spēkojušās 41 reizi, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 20, 16 reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abas komandas četrās spēlēs katra izcīnīja pa divām uzvarām, pie panākumiem tiekot savā laukumā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu