"Viņam patiesi ir iekšā!" "Blue Jackets" galvenais treneris atkal slavē Merzļikinu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas «Blue Jackets» galvenajam trenerim Džonam Tortorellam patīkot Elvja Merzļikina raksturs, jo hokejists esot cīnītājs, sarunā ar vietējo sporta apskatnieku Bobu Makeligetu teica speciālists.

 Latvijas izlases vārtsargs Merzļikins sestdien debitēja NHL, Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos ielaižot septiņas ripas. "Blue Jackets" viesos ar 2:7 kapitulēja Pitsburgas "Penguins" komandai, kurai vārtus guva arī Teodors Bļugers. 

"Mēs aprunājāmies pēc pirmās spēles. No sākuma teicām, ka domājam vārtos likt Jonasu Korpisalo, tomēr vēlāk treneru kolektīvā nolēmām, ka vēlamies viņu redzēt vārtos," teica Tortorella.

Speciālists jau treniņnometnes laikā bija norādījis, ka Merzļikins šķiet nedaudz uzvilkts, tomēr turpinājumā latvieša sniegums esot uzlabojies.

"Nometnes laikā viņš kļuva labāks, lai arī sākumā bija nedaudz uzvilkts. Pārbaudes spēlē pret Bufalo "Sabres" viņš nospēlēja diezgan labi, atvairot vairākus iespaidīgus metienus. Šo iemeslu dēļ mēs viņam devām iespēju un, manuprāt, pirmo periodu viņš nospēlēja lieliski."

"Kā jau esmu teicis, ja redzi, ka vārtsargs tik bieži spēlē ar ripu kā to darīja Merzļikins, zini, ka viņš jūtas atbrīvots. Tomēr otrajā un trešajā periodā spēles pavediens pazuda," teica Kolumbusas galvenais treneris, piebilstot, ka tāpat ticējis Merzļikina spējām spēlē pret Pitsburgas vienību. "Otrajā un trešajā periodā teicu sev, ka atstāšu viņu vārtos, jo vēlos redzēt, kā viņš tiks galā ar saviem pienākumiem."

Tortorella bija pārliecināts, ka iegūtā pieredze pirmajā spēlē, Merzļikinam palīdzēs turpmākajā karjerā.

"Vārtsargiem ir jātiek galā ar dažādām problēmām. Domāju, ka tas viņam palīdzēs ātrāk atrast savu spēli. Pēc mača aprunājos ar Elvi un vaicāju, vai pieņēmu pareizu lēmumu atstājot viņu vārtos. Atbilde, protams, mani nepārsteidza, jo viņš man pateicās, ka ļāvu pabeigt spēli," par sarunu pēc Merzļikina debijas stāstīja treneris. "Domāju, ka viņš justos apkaunojoši, ja pirmajā spēlē nomainītu vārtsargu."

"Man patika, kā viņš cīnījās. Tas nebija viegli, tomēr šādi viņš augs kā sportists," atzīmēja Tortorella, piebilstot, ka jutis līdzi Merzļikinam. "Man patīk viņa raksturs un zinu, ka Elvis ir cīnītājs, tāpēc arī neveicu maiņu. Protams, pastāv arī cilvēciskais faktors, tāpēc jutu līdzi viņam sniegumam."

Galvenais treneris arī atzīmēja, ka lielākoties neskatās spēlētāju intervijas, tomēr pēc zaudējuma Pitsburgas "Penguins", viņš apskatījies, kā Merzļikins tiek galā ar mediju jautājumiem.

"Man tika atsūtīta viņa intervija, jo vēlējos redzēt, kā viņš tiek galā ar sevi pēc šādām spēlēm. Manuprāt, viņš lieliski tika galā, atbildot uz visiem jautājumiem ar vieglu prātu un patīkamā manierē. Tāpat viņš bija ļoti godīgs, raksturojot savu sniegumu laukumā. Tieši šādas lietas treneri arī vēlas redzēt, lai saprastu vai spēlētājs izprot savas kļūdas," uzsvēra Tortorella.

"Elvis bija pašapzinīgs, kritiski vērtējot savu sniegumu, kas, manuprāt, bija pamatoti, jo viņš neaizvadīja to labāko spēli. Tas varbūt liksies jocīgi, bet man patīk kā ir iesākusies viņa NHL karjera, jo tas Elvim palīdzēs kļūt par tādu vārtsargu, kāds viņš vēlas būt."

Sarunas turpinājumā treneris atzīmēja, ka Merzļikins ar ripu spēlē ļoti drosmīgi.

"Viņam ir iekšā. Viņam patiesi ir iekšā," Merzļikina izgājienus no vārtiem komentēja Tortorella, piebilstot, ka vārtsargs, kurš spēj ievadīt uzbrukumu, ir ļoti liels palīgs komandai. "Paskatieties uz Nešvilas "Predators" vārtu vīru Peku Rinni. Aizsargi, redzot, ka viņam ir ripa, dodas stūros un gaida piespēli. Tas ir iespaidīgi. Vārtsargi lieliski palīdz, izejot no aizsardzības zonas, un Merzļikinam vēl ir gana daudz pie kā strādāt šajā spēles elementā."

"Pagaidām viņš vēl aprod ar laukumu parametriem un dažādajiem leņķiem, kā arī spēles tempu, jo viņš iepriekš nav spēlējis NHL. Iepriekš esmu runājis ar vairākiem cilvēkiem, kuri redzēja viņu spēlējam pasaules čempionātā, un ikviens fanoja par viņu, jo Elvja sniegums bija lielisks. Viņam ir 25 gadi, kas nozīmē, ka Elvis vairs nav jaunais spēlētājs, tomēr uzskatu, ka mums viņam ir jādod iespēja, paralēli mēģinot gūt arī uzvaras."

Speciālists gan nesteidzās ar prognozēm, kad Merzļikins atkal varētu stāties komandas vārtos.

"Neesmu pārliecināts, kad būs viņa nākamā spēle, bet to mēs redzēsim ar laiku," atzīmēja Tortorella.

Merzļikins kļuva par 24.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis NHL. Pirms tam viņš spēlēja Šveices augstākajā līgā, kur pārstāvēja "Lugano" komandu.

Kolumbusas komanda nākamā spēlē paredzēta piektdien, kad jātiekas ar Anaheimas "Ducks".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu