Vīrietis ASV, kuram zāļu blakusparādību dēļ sākušas augt krūtis, saņem 8 miljardu lielu kompensāciju (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Filadelfijas tiesa 8. oktobrī lēmusi, ka amerikāņu uzņēmumam "Johnson & Johnson" maksāt astoņus miljardus dolāru lielu kompensāciju kādam Mērilendas štata iedzīvotājam, kurš cietis no uzņēmuma ražoto medikamentu blakusefektiem - to dēļ vīrietim sākušas augt krūtis, vēsta "Wall Street Journal".

Prasītājs Nikolass Murejs prasībā norādīja, ka savā bērnībā - laika posmā no 2003. līdz 2008. gadam - pēc ārsta izrakstītas receptes lietoja preparātu "Risperdal".

Tomēr "Johnson & Johnson" ražotajam medikamentam izrādījās blakus efekts, kas rada ginekomastiju jeb endokrīnās sistēmas hormonālos traucējumus, kuru rezultātā veidojas labdabīgi vīriešu krūšu dziedzera palielinājumi.

Tiesā teikts, ka vīrietis zāles lietojis šizofrēnijas un bipolāro traucējumu ārstēšanai. Pēc Mureja teiktā, amerikāņu uzņēmums ir zinājis par iespējamajiem blakus efektiem, tomēr par to nav pienācīgi ziņojis ārstiem un pacientiem, kuri lieto šīs zāles.

2015. gadā tiesa pieņēma pirmo lēmumu šajā lietā, liekot "Johnson & Johnson" maksāt Murejam kompensāciju 1,75 miljardu dolāru apmērā. Tomēr uzņēmums pārsūdzēja lēmumu. 2018. gada februārī Pensilvānijas apelācijas tiesa atzina tiesas verdiktu par pamatotu, taču samazināja kompensācijas apmēru līdz 680 tūkstošiem dolāru.

Savukārt Murejs pārsūdzēja apelācijas tiesas lēmumu, beigu beigās panākot, ka uzņēmumam būs jāmaksā Murejam kompensācija astoņu miljardu dolāru apmērā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu