Aktrise Elza Gauja filmas "Nekas mūs neapturēs" uzņemšanas laikā guvusi kājas traumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Viens no ambiciozākajiem Latvijas kino projektiem – Andra Gaujas filma “Nekas mūs neapturēs” – jau sācis savu ceļu pie skatītājiem. Filma, kas stāsta par kaislīgu attiecību drāmu, izceļas ar vizuāli neparastām detaļām un ainām, kā arī īpašu uzsvaru uz krāsu spēli. Elpu aizraujoši brīži filmēšanas gaitā bija jāpiedzīvo gan aktieru, gan operatoru komandai, piemēram, balansējot uz dzirnavu spārniem.

Kā norāda paši filmas veidotāji – iespējams, esot paši sev dzīvi sarežģījuši, jo krāsu, kadra vizuālā noformējuma un estētikas uzstādījums bija tik augsts, ka nemitīgi bija jārūpējas par to, kur gatavoto materiālu glabāt – saražoto failu apjoms kvalitātes dēļ bijis iepriekš nepieredzēts, pārsniedzot 100 terabaitus.

“Lai skatītājiem nodotu vēlamo rezultātu, viena no svarīgākajām lomām šajā filmā ir krāsām un to kontrastiem, lai tēlus parādītu dzīvus un daudzdimensionālus, nevis “plakanus”. Jo kadrs būs sulīgāks, krāsu ziņā izteiksmīgāks, jo vieglāk to skatītājam būs uztvert emocionāli,” Samsung QLED TV organizētajā filmas pirms-pirmizrādes pasākumā atklāja filmas režisors Andris Gauja. Režisors televizoru ekrānos parādīja pāris interesantas epizodes, kas kino skatītājam, iespējams, paliks aizkadrā.

“Nekas mūs neapturēs” uzņemta pārsvarā diennakts tumšajā laikā, un filmēšanas komanda piedzīvoja neskaitāmus saulrietus un saullēktus, strādājot naktsmaiņās.

Viens no šādiem tumšajiem kadriem bija “nakts pelde”, kur Ralfs (Andris Keišs) un Emma (Elza Gauja) lec ūdenī. Lēciena izmēģinājumā aktrise Elza Gauja guva vieglu kājas traumu, pēc kuras tika lemts par laipas uzbūvi, lai augumā īsajai aktrisei būtu vieglāk aizlēkt tikpat tālu kā viņas ekrāna partnerim.

Izaicinošs bijis arī mērķis šo ainu uzfilmēt vienā piegājienā, lai aktieriem pēc saslapināšanās nevajadzētu atkārtoti ieveidot matus un labot grimu.

Tāpat viena no tehniski izaicinošākajām ainām bijusi sievas Madaras (Kristīnes Nevarauskas) kāpšana dzirnavās. Lai uzņemtu aptuveni pusotru minūti ilgo Madaras ceļu no pirmā uz piekto stāvu, tika izmantota cable-cam (trosēs iekārtas kameras) tehnoloģija, kā arī visa garā aina tika uzfilmēta vienā piegājienā. Tas bijis tehniski sarežģīti, jo cable-cam apkalpo piecu cilvēku komanda, savukārt aktrisei jāpieturas pie precīza ceļa un kustības tempa, pārvietojoties pa vairākiem stāviem. Jebkura lieka kustība vai solis nojauktu filmēšanas gaitu un būtu jāsāk no jauna. Neskatoties uz ieguldīto darbu, šī aina filmas gala versijā netika iekļauta.

Foto: Filmas “Nekas mūs neapturēs” pirmizrāde

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu