Rīgas "Dinamo" turpina neveikties izbraukuma mačos (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas ar 1:4 viesos piekāpās Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard". Latvijas vienība joprojām izbraukumā šosezon nav tikusi pie punktiem. 

Vārtus rīdzinieku labā guva Daniels Bērziņš.

Vadībā pirmie izvirzījās viesi, pēc Eštona Kārtera un Oskara Bārtuļa piespēlēm vārtus Bērziņam gūstot jau pēc spēlētām 162 sekundēm. Sešas minūtes vēlāk Valentīns Pjanovs rezultātu izlīdzināja, ļaujot doties pārtraukumā ar diviem vieniniekiem uz tablo. Pirmajā periodā pārsvars bija viesiem, kuri arī vairāk traucēja mājinieku vārtsargu, pa Igora Bobkova vārtiem metot četrreiz, kamēr omskieši Aleksanderu Salāku traucēja vien četrreiz.

Izšķirošo pārsvaru "Avangard" nodrošināja otrajā periodā, kad ar Roba Klinkhammera precīzu metienu 21.minūtē vairākumā, kā arī ar Pjanova otrajiem vārtiem spēlē un Semjona Košeļeva golu attiecīgi 25. un 34.minūtē panāca 4:1.

Trešajā periodā abām komandām bija iespēja izcelties vairākumā, tai skaitā Brendonam Makmilanam nopelnot 2+10 soda minūtes, taču vārtus iekarot pēdējā trešdaļā nebija lemts. Tas nozīmēja, ka "Dinamo' joprojāmvisus punktus šosezon ir izcīnījusi savā laukumā.

Trešdien "Dinamo" savā laukumā ar 3:2 (3:1, 0:0, 0:1) uzveica Minskas "Dinamo", pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

Pirmdien Rīgas hokejisti viesosies pie Čeļabinskas "Traktor", bet divas dienas vēlāk būs duelis ar Nursultanas "Baris".

Tikmēr "Avangard" pēdējās astoņās spēlēs bija svinējusi piecas uzvaras, turklāt trīs piedzīvotajos zaudējumos tikai vienā palikusi bez punktiem.

Abas komandas savā starpā šosezon jau tikušās, kad pirms desmit dienām Rīgā ar 7:0 pārāki bija Hārtlija vadītie vīri.

Rīgas klubs ar astoņiem punktiem 16 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 12 Rietumu konferences komandām un ir visvājākā vienība līgā. Savukārt "Avangard" ar 23 punktiem 16 dueļos pacēlās uz otro vietu austrumos. 

"Dinamo" un "Avangard" vienības KHL savā starpā pirms šodienas mača bija spēkojušās 24 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 12, septiņas reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā divos mačos komandas apmainījās uzvarām.

Izbraukumā Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti: vārtsargi - Aleksanders Salāks, Andrejs Makarovs, Maksims Tretjaks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Oskars Bārtulis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis, Antons Trastašenkovs.

Savainojumu dēļ mājās palika Emīls Ģēģeris un Kristaps Zīle, bet uzbrucēji Ričards Grīnbergs un Patriks Zabusovs spēlē "Rīgas" sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu