Kāpumu WTA rankā piedzīvo visas Latvijas tenisistes; Ostapenko deviņu pozīciju izrāviens (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pilnīgi visas WTA rangā esošās Latvijas tenisistes pirmdien atjaunotajā reitingā ieguvušas pozīcijas, tostarp lielāko - deviņu vietu - kāpumu piedzīvojusi Aļona Ostapenko.

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova savu pēdējo spēli aizvadīja septembra beigās, kad nepārvarēja Pekinas "Premier" turnīra pirmo kārtu, bet vēlāk viņa pleca savainojuma dēļ atsauca dalību no Lincas "International" turnīra. Pagājušajā nedēļā Sevastova rangā zaudēja septiņas vietas, tomēr šonedēļ viņai izdevies iegūt pozīciju, pakāpjoties uz 24.vietu.

Tikmēr otrā Latvijas rakete Ostapenko svētdien piedalījās savā pirmajā sezonas finālā, kas no tika Lincā. Ostapenko šajā turnīrā ar 3-6, 6-1, 2-6 zaudēja talantīgajai amerikānietei Koko Gofai, tomēr dalība titula mačā viņai ļāva nopelnīt 180 WTA ranga punktus, tādējādi iegūstot deviņas pozīcijas. Latvijas tenisiste šobrīd ir pasaules 63.rakete.

Savas vietas rangā uzlabojušas arī pārējās Latvijas sportistes - Diāna Marcinkēviča pakāpusies par piecām vietām (208.), tikpat labi veicies arī Danielai Vismanei (513.), bet Kamilla Bartone pacēlusies var vienu pozīciju (891.). Četru vietu kāpums rangā ir arī Margaritai Ignatjevai, kura ir 1090.rakete.

Sevastova pirmdien uzsāks dalību Maskavas "Premier" turnīrā, bet šajā nedēļā Luksemburgā starts paredzēts arī Ostapenko.

Pirmajā desmitniekā izmaiņas šonedēļ nav notikušas.

Pirmo pozīciju ieņem "French Open" uzvarētāja Ešlija Bārtija no Austrālijas, bet aiz viņas nemainīgi palikusi čehiete Karolīna Plīškova. Trešajā pozīcijā ir japāniete Naomi Osaka, kura drīzumā iegūs Japānas pilsonību, viņai seko ukrainiete Jeļina Svitoļina un lielisku sezonu aizvadījusī kanādiete Bjanka Andresku. Simona Halepa no Rumānijas ir sestā, čehiete Petra Kvitova ierindojusies septītajā pozīcijā, kamēr astotā ir Kiki Bertensa no Nīderlandes. Labāko desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa un Belinda Benčiča no Šveices.

Karjeras rekordu rangā sasniegusi Ostapenko pāridarītāja Gofa, kura ar uzvaru "International" turnīrā nopelnīja 250 WTA ranga punktus, tādējādi iegūstot 39.vietas. Vien 15 gadus vecā amerikāniete šobrīd ir pasaules 71.spēcīgākā rakete.

Savukārt dubultspēļu rangā pozīcijas zaudējusi vienīgi Marcinkēviča.

Ostapenko aizvien ir 22.vietā, bet Sevastova saglabājusi 153.pozīciju. Marcinkēviča zaudējusi septiņas vietas (311.), kamēr Vismane ar Bartoni pacēlušas par piecām pozīcijām, attiecīgi ieņemot 723. un 1042.vietu. Astoņu pozīciju kāpums arī Ignatjevai (1096.).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu