Sevastova Maskavas "Premier" turnīra pirmajā kārtā izcīna pārliecinošu panākumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien ar uzvaru sāka Maskvas "Premier" turnīru, kurā viņa ir izlikta ar sesto numuru.

Sevastova (WTA 24.) pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 7-5 uzveica Aļeksandru Sasnoviču no Baltkrievijas (WTA 64.).

Pirmā seta pašā ievadā pirmo breiku panāca Sasnoviča, tomēr Sevastova pie pretinieces pirmās serves atbildēja ar to pašu, panākot neizšķirtu 1-1. Turpinājumā noskaidrojās, ka zaudētais pirmais geims bija Sevastovas vienīgā neveiksme pirmajā setā, jo ceturtajā un sestajā geimā ar trešo breikbumbu izdevās lauzt pretinieces serves. Pirmais sets noslēdzās septītajā geimā, Sevastovai svinot uzvaru pie savas serves.

Otrajā setā sportistes sākotnēji aizsargāja savas serves, bet ceturtajā geimā Sevastovai divreiz nācās kārtīgi pasvīst, jo Sasnoviča bija tuvu, lai lauztu viņas servi, kas gan neizdevās. Īsi pēc tam savu iespēju pie pretinieces serves izmantoja Sevastova, kura ar pirmo mēģinājumu ieguva breiku, bet pie savas trešās serves jau panāca 4-2. 

Sasnoviča zaudēto servi atguva astotajā geimā, izmantojot savu otro breikbumbu, bet Sevastova brīdi vēlāk nespēja viņai to vēlreiz atņemt, nonākot iedzinējos ar rezultātu 4-5. Drīz pēc tam Sevastova ātri panāca 5-5, bet 11.geimā abas tenisistes spēles apmeklētājus lutināja ar garām un aizraujošām izspēlēm. Svarīgo 6-5 ar lielisku spēli aizsardzībā, kas noslēdzās ar diognālu sitienu pāri tīklam, ieguva Sevastova, brīdi vēlāk pie savas serves svinot uzvaru ar rezultātu 7-5.

Par uzvaru pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja 55 WTA vienspēļu ranga punktus.

Abas tenisistes iepriekš tikušās vienu reizi, kad pērn Brisbenas "Premier" turnīra pusfinālā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-4 pārāka bija baltkrieviete.

Sevastova aizvadītajā nedēļā atsauca dalību no Lincas "International" turnīra, jo viņa iedzīvojās labā pleca savainojumā. Pirms Austrijas turnīra Sevastova nepārvarēja Pekinas "Premier" sacensību pirmo kārtu. Latvijas tenisiste šosezon izcīnījusi 29 uzvaras un cietusi 21 zaudējumu, šajā vasarā virs galvas paceļot Jūrmalas "International" turnīra trofeju.

Tikmēr Sasnoviča šogad piedalījusies 39 dueļos, 17 no tiem gūstot panākumu. Baltkrievijas sportistei šīs sezonas veiksmīgākais turnīrs bija gada sākumā Sidnejā, kad izdevās iekļūt "Premier" turnīra pusfinālā, bet kopš tā laika viņa nevienās sacensībās nav spējusi tikt tālāk par trešo kārtu.

Sevastova Maskavā spēlējusi jau četras reizes, pērn sasniedzot pusfinālu, kas nozīmē, ka Latvijas sportistei būs jāaizstāv 185 ranga punkti. Tikmēr Sasnovičai šis jau būs sestais turnīrs Maskavā, iepriekšējos divos gados netiekot tālāk par ceturtdaļfinālu.

Otrajā kārtā šīs spēles uzvarētāja mēros spēkus ar Francijas tenisisti Kristīnu Mladenoviču vai Kazahstānas sportisti Jūliju Putincevu.

Turnīrs līdz 20.oktobrim norisināsies uz cietā seguma.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu