Īrijā - neskaitāmu kaišu virkne, Latvijā - zīdainis ir vesels. Ārstu dēļ grūtniece apdomā pašnāvību un abortu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Gaidot otro bērniņu, divdesmitajā grūtniecības nedēļā Viktorija Avišāne devās uz sonogrāfiju Rotunda slimnīcā Dublinā, pēc kuras ārsti viņai paziņoja, ka mazulim ir virkne ļoti nopietnu patoloģiju. Par latvietes nepatīkamo pieredzi atklāj portāls "Baltic-Ireland", atsaucoties uz mediju "The Irish Sun".

Jaunā sieviete ar šausmām atceras, ko pārdzīvojusi un ka gandrīz atņēmusi dzīvību savam bērnam, jo apsvērusi iespēju veikt abortu. Visšokējošākais šajā stāstā ir tas, ka zīdainis galu galā piedzima pilnīgi vesels citā Dublinas slimnīcā.

Rotundas ārsti pēc sonogrāfijas paziņoja, ka mazulim konstatēts šķidrums smadzenēs, apēnojums sirdī, un citas novirzes no normas bērna fiziskajā attīstībā, tostarp, pārāk īsas kājas un pārāk mazs augums. Papildus tam, mediķi brīdināja jauno māmiņu, ka bērnam varētu būt Dauna, Edvardsa vai Patau sindroms. Viktorijai nozīmēts veikt amniocentēzes testu, lai noteiktu minēto sindromu iespējamību. Papildus tam, mediķi brīdināja sievieti, ka mazulis var nomirt viņas vēderā vai tūlīt pēc piedzimšanas.

Pēc amniocentēzes testa slimnīcā viņai pateikts, ka rezultāti būs zināmi pēc divām nedēļām, un veikta vēl viena ultrasonogrāfija, kurā apstiprināts viss iepriekš teiktais.

Viktorija stāsta, ka tolaik strādājusi bērnu aprūpē un no stresa nav varējusi ne ēst, ne gulēt, un tikai raudājusi un domājusi par savu mazuli. Saprotot, ka, ja viss būs tā, kā prognozē ārsti, cietīs gan bērns, gan viņa pati, gan arī vecākais, septiņus gadus vecais dēls Maliks, tāpēc apsvērusi iespēju grūtniecību pārtraukt un veikt abortu.

Emocionāli sagrautā sieviete, nespējot iedomāties savu dzīvi nākotnē, sākusi domāt arī par pašnāvību. No tā viņu atturējusi apziņa, ka ir vajadzīga savam vecākajam bērnam.

Par laimi, gaidot Dublinā veikto analīžu rezultātus, Viktorija izvēlējās doties uz Latviju un slimnīcā veikt pārbaudes, lai pārliecinātos, ka Rotundas slimnīcas mediķu prognozes ir pareizas. Pēc tur veiktajiem izmeklējumiem ārsti paziņojuši, ka ar zīdaini viss ir kārtībā un grūtniecība noris normāli.

Sieviete stāsta, ka kopš pirmās sonogrāfijas Dublinā bija pagājušas tikai dažas dienas un nekas būtiski nevarēja būt mainījies. Jaunā māmiņa atgriezusies Īrijā un atteikusies no Rotundas aprūpes, pārejot uz "National Maternity Hospital", kas atrodas Dublinā. Arī tur veiktā sonogrāfija parādījusi, ka ar bērnu un grūtniecību viss ir labi un nekādu patoloģiju nav.

Viktorija vērsusies pie Rotundas slimnīcas ar jautājumu, kāpēc viņai prognozētas visas briesmīgās lietas, uz ko saņēmusi atbildi, ka pacienti ir jāsagatavo ļaunākajam.

Viņas mazulis Alekss tagad ir septiņus mēnešus vecs, veselīgs puisēns un māmiņa ar šausmām domā par to, ka, ja nebūtu izvēlējusies doties pie citiem ārstiem, iespējams, būtu viņu nogalinājusi.

Uz laikraksta lūgumu komentēt šo situāciju Rotundas pārstāve atbildēja: "Mēs nekomentējam atsevišķu pacientu gadījumus, bet Rotundas slimnīca var apstiprināt, ka attiecībā uz visiem pacientiem tiek ievēroti atbilstoši mātes un augļa medicīniskās aprūpes protokoli."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu