Igaunijā uz pēkšņām militārajām mācībām izsauc vairāk nekā 800 rezervistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens / LETA

Igaunijas valdība otrdien, 15. oktobrī, nolēmusi izsaukt vairāk nekā 800 rezervistu uz pēkšņām militārajām mācībām "Okas" ("Ērkšķis"). 

Uz  rezervistu papildmācībām "Okas 2019", kas notiks no otrdienas līdz nedēļas beigām, tiks izsaukti 823 rezervisti, informēja Igaunijas valdības preses dienestā. Mācībām būs izmēģinājuma raksturs un Igaunijas drošībai tūlītēji riski nepastāv, uzsvērts paziņojumā. 

Pēc Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera ierosinājuma uz rezervistu papildmācībām tiek izsaukti rezervisti no 61. Kaujas dienesta atbalsta bataljona rezerves vienības. 

Rezervistiem, kas iekļauti šajā vienībā, nekavējoties jāierodas norādītajā pulcēšanās vietā. Rezervisti Igaunijas Valsts portālā var uzzināt, vai izsaukums uz mācībām attiecas uz viņiem. 

Mācību mērķis ir pārbaudīt, kā funkcionē nacionālās aizsardzības komandu ķēde, sākot no lēmuma pieņemšanas līdz ātrās reaģēšanas vienību rezervistu sapulcināšanai, kā arī kaujas gatavības pārbaude. 

Aizsardzības spēki Igaunijā regulāri izsauc rezervistus uz plašākām un mazākām mācībām, par to 120 dienas iepriekš izplatot brīdinājumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu