Video: Vienu izglāba, bet otru nepaspēja. Ugunsgrēkā Rīgā gājis bojā bezpajumtnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsējs. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsējs. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Ugunsgrēkā Rīgā pirmdien, 15. oktobrī, nodedzis šķūnītis, kurā mitinājušies trīs bezpajumtnieki. Vīrietis, kurš pirmais nelaimi pamanīja, paspēja izglābt vienu no istabas biedriem, tomēr otrs gāja bojā, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Eduards, Ivars un Aigars jau sešus gadus dzīvojuši Bruņinieku 119 nama pagalmā. Ēkas saimnieki viņiem bija atļāvuši iekārtoties uz dzīvi piemājas šķūņos, kur viņi mita bez elektrības.

Ap plkst. 22 Ivars pamodies no skaļiem trokšņiem. Šķūnītī ļoti strauji izplatījusies uguns. Eduards bija uzsācis cilvēku glābšanu. Vispirms no gultas izvilkts un izgrūsts pagalmā Ivars.

Kad Eduards devies glābt Aigaru, kurš esot pārvietojies ar kruķiem un paša spēkiem ārā nav varējis tikt, viss šķūnis jau bijis liesmās un pārāk karsts, lai vīrieti varētu glābt. Arī mediķiem neizdevās Aigaru reanimēt.

Pats glābējs šobrīd vēl atrodas slimnīcā - vairākas reizes skrienot iekšā un ārā no degošā šķūņa Eduards guvis nopietnus apdegumus.

Ivars pastāstījis, ka vīrieši mēdza šķūni lietot alkoholu un smēķēt, kā arī lasīt sveču gaismā, tomēr iemītnieki ar uguni vienmēr bijuši ļoti uzmanīgi. Viņš uzskata, ka šķūni kāds aizdedzinājis tīšām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem ugunsgrēku, kas izpletās 50 kvadrātmetru platībā, izdevās likvidēt ap pusnakti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu