"Bīstamo mājsaimnieču" zvaigzne ierodas cietumā, lai izciestu sodu par krāpšanos ar augstskolas iestājeksāmenu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktrise Felisitija Hafmena ar vīru aktieri Viljamu Meisiju
Aktrise Felisitija Hafmena ar vīru aktieri Viljamu Meisiju Foto: Reuters

Ar lomu televīzijas seriālā "Desperate Housewives" ("Bīstamās mājsaimnieces") pazīstamā amerikāņu aktrise Felisitija Hafmena otrdien ieradusies federālajā cietumā Ziemeļkalifornijā, lai izciestu divu nedēļu cietumsodu, kas viņai piespriests par meitas koledžas iestājeksāmenu viltošanu.

56 gadus vecā Hafmena sodu izcietīs vieglā režīma cietumā Alamedas apgabalā, kur ieslodzījumā atrodas 1200 cietumnieces, teikts Hafmenas pārstāvja paziņojumā.

Pēc atbrīvošanas Hafmenai būs 250 stundas jāpiedalās sabiedrisko darbu veikšanā, turklāt gadu pēc atbrīvošanas viņa atradīsies likumsargu uzraudzībā.

Hafmenai pagājušajā mēnesī tika piespriests 14 dienu cietumsods par 15 000 ASV dolāru (13 500 eiro) nelikumīgu maksāšanu, lai viltotu meitas standartizēto iestājeksāmenu (SAT) rezultātus.

Aktrise savu vainu apsūdzībā par sazvērestību un krāpšanu atzina maijā.

"Es vēlētos vēlreiz atvainoties par savu rīcību savai meitai, savam vīram, savai ģimenei un izglītības kopienai," pēc sprieduma nolasīšanas paziņojumā apliecināja Hafmena. "Un jo īpaši vēlos atvainoties skolēniem, kas ik dienu smagi strādā, lai iestātos augstskolā, un viņu vecākiem, kas daudz ziedojas, lai atbalstītu savus bērnus," piebilda aktrise.

Hafmena, kas pasaules slavu iemantojusi ar Linetas lomu seriālā "Bīstamās mājsaimnieces", kļuvusi par pirmo notiesāto vecāku, kas apsūdzēts par krāpšanos, lai panāktu savu bērnu uzņemšanu prestižās augstskolās.

Skandāls ASV atklājis plašas shēmas, kuras turīgi vecāki ar labiem sakariem izmanto, lai panāktu savu bērnu uzņemšanu "īstajās skolās".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu