Nokautētais bokseris Dejs neuzvar cīņu ar komu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patriks Dejs
Patriks Dejs Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē ringā traģiski noslēdzās boksa mačs starp Čārlzu Kornvelu un Patriku Deju. Cīņa noslēdzās desmitajā raundā, kad pēc šaušalīga nokauta komā nonāca Dejs. Diemžēl, pēc četrām komā pavadītām dienām, bokseris mira, būdams tikai 27 gadus vecs, vēsta "The Sun".

27 gadus vecais Dejs pagājušās nedēļas nogalē Čikāgā piedalījās profesionālā boksa turnīrā. Viņš cīnījās ar Čārlzu Konvelu tieši pirms ringā devās ukrainis Oleksandrs Usiks un Čezs Viterspūns. 

Boksera pretinieks pirms divām dienām nāca klajā ar emocionālu vēstuli, kurā pauda nožēlu par notikušo un vēlēja komā esošajam kolēģim pašus labākos vārdus. Diemžēl, Dejs nespēja uzvarēt cīņu ar komu.

Deja promoteris Lū Dibela, nāca klajā ar paziņojumu: "16. oktobrī Patriks Dejs ir gājis bojā pēc smagās galvas traumas, ko viņš guva cīņā 12. oktobrī."

"Dejs bija kopā ar saviem tuviniekiem- ģimeni, draugiem un mentoru Džo Higginsu. Patrikam nevajadzēja boksēties. Viņš nāca no labas ģimenes. Dejs bija gudrs un izglītots vīrietis un viņam bija citas iespējas nopelnīt," turpināja Dibela.

 "Viņš izvēlējās boksēties, apzinādamies riskus, kādi ir katram bokserim, kad viņš iziet ringā. Bokss ir tas ko Patriks mīlēja darīt. Viņš tādā veidā iedvesmoja cilvēkus un tā bija nodarbe, kas viņam ļāva justies dzīvam."

Patriks Dejs savā profesionālajā karjerā uzvarēja 17 cīņās, piedzīvoja četrus zaudējumus un vienu reizi cīnījās neizšķirti. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu