Cik pelna KHL bagātākie hokejisti?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sergejs Mozjakins
Sergejs Mozjakins Foto: metallurg.ru

Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) publicēt spēlētāju algas ir ierasta prakse. Ir iespējams noskaidrot, kāda ir alga katras komandas 23. labākajam spēlētājam. Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) algu publicēšana vēl nav pašsaprotama lieta. "Sport Express" atklāja, cik pelna paši bagātākie līgas hokejisti.

Portāls "Sport Express" publicēja rakstu, kurā tika atspoguļotas 54 bagātāko KHL spēlētāju algas.

Pats pelnošākais līgas spēlētājs ir Magņitagorskas "Metallurg" snaiperis Sergejs Mozjakins, kurš sezonā saņem 180 miljonus rubļu (2,4 miljoni eiro). Otrajā vietā ir Naidžels Douss, kurš ar 150 miljoniem rubļu (2,1 miljons eiro) ir arī apmaksātākais leģionārs visā līgā. Trešajā vietā ierindojās Mozjakina kādreizējais komandas biedrs Deniss Zaripovs- 130 miljoni rubļu sezonā (1,8 miljoni eiro).

Pirmajā desmitniekā visvairāk ir tieši Maskavas "CSKA" kluba spēlētāju - četri no desmit bagātākajiem KHL hokejistiem spēlē tieši "armijnieku" sastāvā. 

Maskavas "CSKA" pārstāv arī gandrīz trešā daļa (14) no visiem 54 apskatītajiem spēlētājiem. Profesionālajā sportā bieži ir atrodamas situācijas, kad lielākais budžets vēl nenozīmē, ka laukumā tiks rādīts labākais sniegums. "CSKA" ir piemērs pretējam, jo Maskvas klubs ar 18 spēlēs izcīnītu 31 punktu ir pārliecinoša līderi ne tikai rietumu konferencē, bet visā līgā. Tuvākajiem sekotājiem, Kazaņas "Ak Bars" ir 26 punkti.

Gandrīz puse (22) no pelnošākajiem 54 KHL hokejistiem ir leģionāri - spēlētāji, kas nav dzimuši Krievijā.

Pelnošāko spēlētāju topā nebija atrodams neviens no Rīgas "Dinamo" hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu