Āgenskalnā policija ar dienesta suni uziet metamfetamīna glabātuvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skats uz Āgenskalnu no drona lidojuma.
Skats uz Āgenskalnu no drona lidojuma. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Policisti bija saņēmuši informāciju par kādu Āgenskalna iedzīvotāju, kurš, iespējams, saistīts ar narkotisko vielu tirdzniecību. Reaģējot uz šo informāciju, 9. oktobrī Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi un kinologs ar dienesta suni ieradās šī vīrieša dzīvesvietā, lai veiktu izmeklēšanas darbības.

Kratīšanas laikā aizdomās turētais vīrietis atzina, ka narkotikas tiek slēptas dzīvokļa gaitenī. Uz narkotiku glabāšanas vietām norādīja arī dienesta suns. Dzīvoklī tika izņemti vairāki iepakojumi ar narkotisko vielu. Primārās ekspertīzes rezultāti liecina, ka izņemtā viela ir apmēram 40,6 grami metamfetamīna.

Turpat dzīvoklī tika aizturēts arī narkotiku glabātājs – 1964. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Policijai ir aizdomas, ka arī šoreiz viņš uzglabājis narkotiskās vielas, lai tās pārdotu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām, rakstot iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai izmantojot portālu Latvija.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu