Pēc desmit gadu ilga darba amatu atstās Dailes teātra direktors Vītols

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dailes teātris.
Dailes teātris. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc desmit gadu ilga darba amatu atstās Dailes teātra direktors Andris Vītols, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Darba līgums ar Vītolu par teātra vadīšanu noslēgts līdz 2021. gada 3. jūnijam. Vītols paudis gatavību turpināt vadīt teātri līdz jaunā vadītā atrašanai.

» "Cerams, visa ļaunuma sakne - Džilindžers - izravēta." Džilindžers atkāpies no amata

Vītols norādīja, ka Dailes teātris ir nemitīgu pārmaiņu priekšā. Viņaprāt, to apliecina pēdējā laikā aktieru kolektīva paustais viedoklis un vēlme īstenot vērienīgas pārmaiņas, kas prasa radikālus lēmumus - pilnīgi jaunu pieeju teātra repertuāra veidošanā un teātra pārvaldībā.

Viņš uzsvēra, ka viņam rūp teātra attīstība, izaugsme un reputācija, kā arī to, ka teātrim ir atdevis ne tikai savas zināšanas, bet arī "savu sirdi". Viņš stāstīja, ka šos gadus ir strādājis pie stabilitātes un prognozējamas izaugsmes un uzskata, ka teātri vadīt nav iespējams bez absolūtas pašatdeves.

"Savā ziņā teātra kolektīvam jāelpo vienā elpā, bet diemžēl teātrī ir dažāds redzējumu par to, kādam Dailes teātrim būt nākamajos 100 gados, kad notiks Smiļģa Dailes teātra pārdzimšana," pauda Vītols.

Viņš cer, ka atklāta konkursa rezultātā tiks atrasts jauns līderis ar spēcīgu māksliniecisko redzējumu, kas ļaus teātrim turpināt ieņemt nozīmīgu vietu Latvijas kultūrtelpā.

Kā uzsvēra teātra pārstāve Leimane, šobrīd teātrim ir nepieciešams jauns redzējums, kas nesīs pārmaiņas un izaicinājumus. "Tas izriet no aktieru trupas iniciatīvas un šī situācija prasa savā ziņā revolucionāras pārmaiņas. Tāpēc, respektējot un cienot aktieru kolektīva vēlmes, taču vienlaikus neredzot veidu, kā tās saskaņot ar teātra finansiālajām iespējām, Vītols ir pieņēmis izsvērtu un atbildīgu lēmumu atstāt Dailes teātra valdes locekļa amatu, kā arī informējis par to Kultūras ministriju," sacīja Leimane.

Viņa piebilda, ka Vītols turpinās vadīt teātri līdz jaunā teātra valdes locekļa iecelšanai. Ir izveidots repertuārs janvārim un februārim, savukārt biļetes uz janvāra izrādēm pārdošanā nonāks novembra sākumā.

Tāpat viņa skaidroja, ka ir panākta vienošanās, ka teātra abonementā iekļauto Lielās zāles izrādi "Santa Krusa", kam pirmizrāde ieplānota 2020.gada 27.martā, iestudēs viesrežisors Jans Villems van den Boss un esot arī veiktas teātra simtgades sezonas repertuāra iestrādes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu