"Ceļš noteikti kalpos 20 un vēl 20 gadus!" Kā izskatās valsts galvenais autoceļš pie Bērzkroga pēc rekonstrukcijas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vidzemes šoseja pie Bērzkroga pēc rekonstrukcijas
Vidzemes šoseja pie Bērzkroga pēc rekonstrukcijas Foto: Publicitātes foto

Vidzemes šosejas 92,5. kilometrā svinīgi atklāts valsts galvenā autoceļa A2 Rīga–Sigulda-Igaunijas robeža pārbūvētais posms pie Bērzkroga (88,1.- 95,2. km).

"Šis Vidzemes šosejas posms ir atjaunots ar Eiropas Savienības fondu finansējuma atbalstu. Tas ir bijis apjomīgs un sarežģīts, prieks, ka viss ir izdevies. Būvniekam atvēlētais laiks projekta realizācijai bija salīdzinoši īss un pēdējās dienas nācās strādāt ļoti saspringti," posma atklāšanā teica LVC Būvniecības pārvaldes direktors Gints Alberiņš.

Viņš arī pateicās būvniekam, uzraugiem un projektētājiem, kas strādāja pie šī projekta. "Ceļš noteikti kalpos 20 gadus un vēl 20, ja vien neradīsies vajadzība šo šoseju pārbūvēt par četru joslu ceļu. Turpmāko mēnesi vēl tiks veiktas atlikušās ceļa pārbaudes, bet autobraucēji var droši pārvietoties," uzsvēra Alberiņš.

Foto: Vidzemes šoseja pie Bērzkroga pēc rekonstrukcijas

Būvniecības uzņēmuma AS Trev-2 Grupp vadītājs Svens Pertens, atklājot Bērzkroga posmu norādīja, ka šis Igaunijas uzņēmumam ir pirmais lielais projekts Latvijā.

"Paldies par uzticību, jo šis nebija viegls projekts ar savām īpatnībām. Arī laikapstākļi nebija mūsu sabiedrotie brīžiem. Tomēr ar kopējiem spēkiem mums izdevās. Paldies visiem iesaistītajiem un ceram, ka sadarbība ar Latviju turpināsies un veicinās valsts ekonomisko attīstību," teica Pertens.

Foto: Publicitātes foto

“Paldies, ka saklausījāt ceļa lietotāju un mūsu, apkārtējo pagastu vajadzības. Ceļš kā zināms ir valsts asinsrite un laukos bez labiem ceļiem nekādi nevar. Labi ceļi palīdz attīstīt novadu un ir liels ieguldījums ekonomiskajā izaugsmē,” atklāšanās pasākumā sacīja Priekuļu novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone.

Foto: Publicitātes foto

Būvdarbi šajā Vidzemes šosejas posmā tika uzsākti 2018. gada augustā. Tos veica Igaunijas uzņēmums AS Trev-2 Grupp par līgumcenu 10,5 milj. EUR (ar PVN).

Foto: Publicitātes foto

Būvdarbu ietvaros tika reciklēts vecais segums 15 centimetru biezumā, atkūdroti 17 000 kubikmetru grunts, aizbērts purvs ar salizturīgo smilti 19 000 kubikmetru apjomā, izbūvēts pusmetru biezs drenējošais slānis, jaunu šķembu kārta un ieklātas trīs asfalta kārtas. Tāpat nomainītas vecās un izbūvētas jaunas caurtekas, no tām četras lielizmēra. Bērzkroga teritorijā tika izbūvēts jauns apgaismojums.

Foto: Publicitātes foto

Pārbūvētajā posmā lentu pārgrieza VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) Būvniecības pārvaldes direktors Gints Alberiņš, AS Trev-2 Grupp vadītājs Svens Pertens un Priekuļu novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu