Ko ir izdarījusi vismeklētākā noziedzniece Igaunijā - 30 gadus vecā Kristija Amberga (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Europol

Vai sievietes ir spējīgas izdarīt tikpat smagus noziegumus kā vīrieši? Sievietes noziedznieces, kuras ir izsludinātas meklēšanā Eiropā, pierāda, ka ir. Eiropols savā tīmekļa vietnē publicēja informāciju par visvairāk meklētajām noziedzniecēm Eiropā. 30 gadus vecā Kristija Amberga pārstāv Igauniju, raksta portāls "Postimees".

2018. gada 7. maijā Kristijai Ambergai piesprieda vienu gadu un deviņus mēnešus ilgu cietumsodu. Saskaņā ar spriedumu viņai nevajadzēja patiešām nonākt cietumā, ja viņa trīs gadu laikā nav izdarījusi jaunu tīšu noziegumu un nav izpildījusi kriminālpārraudzītāja prasības.

Soda nosacījumi paredz, ka viņai jādzīvo noteiktā adresē un regulāri jāparādās pie sava probācijas uzrauga. Ja viņa vēlas pamest māju ilgāk par 15 dienām vai doties prom no Igaunijas, viņai bija jāsaņem atļauja. Amberga neievēroja uzraudzības nosacījumus, tāpēc tika iekļauta meklējamo sarakstā.

Tiesa viņu atzina par vainīgu narkotiku tirdzniecībā lielā apmērā. Saskaņā ar apsūdzību viņa no 2017. gada jūlija līdz septembrim Tallinā iegādājās 10–15 gramus amfetamīna, reizi nedēļā nopirka 1–10 gramus kokaīna un reizi nedēļā 50 miligramus GHB. Amberga pārdeva iegūtās vielas.

Policija aizturēja Ambergu 2017. gada 21. septembrī Tallinā. Kopā ar viņu policisti atrada kokaīnu, amfetamīnu, GHB un marihuānu.

Pēc Eiropola datiem, pēdējās desmitgadēs ir palielinājies sieviešu īpatsvars noziegumos. Zinātniskie pētījumi rāda, ka tehnoloģijas attīstība un sociālo normu izmaiņas ir ietekmējušas sociālo dzīvi.

» Ko ir izdarījusi vismeklētākā noziedzniece Latvijā - 20 gadus vecā Angeļina Sacjuka

Šogad kampaņā pastiprināti tiek pievērsta uzmanība personām no 22 Eiropas dalībvalstīm, kuras izdarījušas noziegumu. Interneta vietnē ir iespējams iepazīties ar Eiropas meklētākajiem noziedzniekiem, kuri ir paslēpti aiz maskas. Lai noskaidrotu, kas aiz tās slēpjas – vīrietis vai sieviete –, vispirms ir jāizlasa par konkrētās personas izdarīto noziegumu, tādējādi jau savlaicīgi minot noziedznieka dzimumu.

Eiropols savu pirmo šādu kampaņu veica pirms trim gadiem. Šajā laikā tika noķerti 69 meklētie, no kuriem 21 - pateicoties informācijai, kas ievietota tieši vietnē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu