Brīvdienās jādodas pie kaimiņiem! Ieskaties, Igaunijā atvērts pirmais virtuālās realitātes izglītības centrs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 19. oktobrī, Igaunijas ostas pilsētiņā Noblessner atklāj izgudrojumu rūpnīcu "PROTO" - unikālu izglītības un izklaides centru visai ģimenei, vēsta portāls "Postimees".

Atpūtas centrs visai ģimenei apvieno virtuālās realitātes elementus un inženierijas izgudrojumu vēsturi.

"Pirmais virtuālās realitātes izglītības centrs "PROTO" apvieno gadsimtiem ilgu izgudrojumu un moderno tehnoloģiju vēsturi. Mēs vēlamies iedvesmot visus apmeklētājus atklāt zinātni un piedāvāt mazajiem zinātniekiem attīstības iespējas. Sestdien, 19. oktobrī, mēs vērsim durvis visiem, kas vēlas iepazīties ar izgudrojumu maģisko pasauli. Muzejs būs atvērts līdz pusnaktij," norādīja Ots Sarapu, "PROTO" izgudrojumu fabrikas izpilddirektors.

Centra ekspozīcija sastāv no vairāk nekā 30 atrakcijām un virtuālās realitātes spēlēm, kas stāsta par 19.-20. gadsimta izgudrojumiem.

Starp tiem, piemēram, reāla izmēra gaisabalons, tvaika lokomotīve, gaisa velosipēds, ar kuru var braukt, izmantojot virtuālās tehnoloģijas, un veikt dažādus citus spēļiu uzdevumus.

Lielāko daļu VR spēļu producēja Nīderlandes virtuālās realitātes centrs "Enversed", kas paredzēts speciāli "PROTO". Pie citiem eksponātiem pieder, piemēram, ciklodroms, gaisa pistoles vai klavieres ar elektrisku zibeni.

"PROTO" izgudrojumu rūpnīca atrodas ostas pilsētiņas Noblessner vēsturiskajā kvartālā.

"Mēs esam ļoti gandarīti, ka ideja par "PROTO" izveidi deva impulsu lietuves atjaunošanai. Unikālās akustikas dēļ pēdējos desmit gados šeit ir rīkoti daudzi pasaules klases koncerti, taču šodien šīs ēkas iespējas kļūs vēl plašākas. Nesen atjaunotais arhitektūras piemineklis noteikti ir viens no ikoniskākajiem Noblessnerā," norādīja Ivars Piirsalu, "BLRT Grupp" nekustamā īpašuma attīstības direktors.

Izgudrojumu rūpnīca "PROTO" apmeklētājus gaida no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 11 līdz 18, piektdien - svētdien no plkst. 10 līdz 19.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu