Vājš sniegums pirmajā setā netraucē Ostapenko iesoļot Luksemburgas "International" finālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien Luksemburgas WTA "International" turnīra pusfinālā izcīnīja uzvaru, tādējādi viņa finālu sasniegusi jau divās sacensībās pēc kārtas.

Ostapenko (WTA 63.) ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 pārspēja Annu Bļinkovu, kura turnīrā bija izlikta ar astoto numuru. Latvijas tenisiste sacensībās piedalās ar organizatoru īpašo ielūgumu.

Mačs iesākās Bļinkovai droši gūstot uzvaru pie savas serves, bet jau nākamajā geimā izdevās realizēt trešo breikbumbu, panākot 2-0. Ostapenko jau pašā spēles sākumā saskārās ar problēmām izpildīt spēcīgu pirmo servi, tādējādi nācās iesaistīties garākās izspēlēs. Tāda bija arī ceturtajā geimā, tomēr Ostapenko ar grūtībām izdevās nosargāt savu servi (1-3).

Ostapenko pie savas otrās serves ar ļoti precīzu sitienu panāca 2-4, tomēr Bļinkova īsi pēc tam visai viegli atguva trīs geimu pārsvaru 5-2. Astotajā geimā Ostapenko pieļāva trīs dubultkļūdas, kas Bļinkovai deva divas setbumbas, tomēr Krievijas sportiste nespēja tās izmantot, jo pretinieces svarīgākās serves bija netveramas vai ļoti grūti atsitamas. Tas gan brīdi vēlāk neliedza ar savu piekto servi ātri panākt 6-3 pirmajā setā.

Otrajā setā Ostapenko pirmo breiku varēja panākt jau otrajā geimā, tomēr abas iespējas pie 40:15 un 40:30 netika izmantotas (1-1). Neiespēto seta sākumā izdevās labot turpinājumā, pie pretinieces otrās serves Ostapenko spēcīgi atgrieza Bļinkovas sitienus, piespiežot viņu kļūdīties izspēles beigās, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 3-1. Uzreiz pēc tam viņa ātri panāca 4-1, bet jau septītajā geimā Ostapenko netveramā serve rezultātu palielināja līdz 5-2.

Dažas kļūdas liedza gūt panākumu jau astotajā geimā, tomēr jau nākamajā izspēlē Ostapenko ar spēcīgām servēm izdevās gūt panākumu ar rezultātu 6-3.

Pirms izšķirošā seta spēle nedaudz ievilkās, jo somu ģērbtuvē bija aizmirsusi pretiniece, tādēļ Ostapenko izmantoja iespēju, lai aprunātos ar savu treneri ilgāk. Tas arī deva rezultātu, jo Bļinkova tika nobreikota jau pie pirmās serves, bet īsi pēc tam netverams sitiens Latvijas sportistei ļāva panākt 2-0. Piektajā geimā Ostapenko vēlreiz izdevās lauzt Bļinkovas servi. Sportiste sākotnēji uzvarēja izspēli 40:15, tomēr īsi pēc tam, noskatoties video atkārtojumu, geimu nācās turpināt, taču Bļinkova pieļāva kļūdu (4-1).

Turpinājumā abas spēlētājas nosargāja savas nākamās serves, bet astotajā geimā Ostapenko ar pārliecinošu sniegumu izservēja uzvaru, iekļūstot jau otrajā WTA finālā nedēļas laikā. 

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 180 WTA vienspēļu ranga punktus.

Finālā šī mača uzvarētāja tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 26.) vai Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu (WTA 43.).

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle profesionālajā tenisā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) uzvarēja 17 gadus veco amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-2 pārspēja turnīra pirmo raketi Elīzi Mertensu no Beļģijas, bet ceturtdaļfinālā guva virsroku 6-1, 6-1 pār ranga trešā simta tenisisti Antoniju Lotneri no Vācijas.

Tikmēr Bļinkova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0 pārspēja pagājušajā svētdienā Lincā triumfējušo amerikānieti Koko Gofu, otrajā kārtā ar 6-0, 6-1 sagrāva vācieti Tatjanu Mariju, bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 1-0 uzvarēja tautieti Margaritu Gasparjanu, kura otrajā setā izstājās.

Ostapenko svētdien Lincā WTA "Intnernational" sacensībās spēlēja savā sezonas pirmajā finālā, kurā gan cieta zaudējumu daudzsološajai amerikānietei Koko Gofai. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 26 uzvaras un 27 zaudējumi, Latvijas tenisistei līdz oktobrim aizvadot neveiksmīgu sezonu.

Jau ziņots, ka Lincā Ostapenko treneru kolektīvam pievienojusies slavenā Francijas tenisiste Mariona Bartoli, kura 2013.gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā, bet rangā savulaik iekļuva pirmajā desmitniekā.

Tikmēr Bļinkova septembrī uzvarēja 125K sērijas turnīrā ASV, bet pēc tam sasniedza pusfinālu "International" sacensībās Ķīnā. Šosezon 22 gadus vecā krieviete uzvarējusi 47 un zaudējusi 27 reizes. Viņa gan bieži spēlē arī ITF turnīros un WTA sacensību kvalifikācijās.

Ostapenko Luksemburgā iepriekš nav spēlējusi, bet viņas pretiniece šeit spēlēja otro reizi, pērn apstājoties otrajā kārtā.

Turnīrs Luksemburgā notiek uz cietā seguma.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu