Lielbritānijas parlaments nobalso par "Brexit" termiņa pagarināšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Brexit", ilustratīvs foto.
"Brexit", ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Lielbritānijas parlaments sestdien, 19. oktobrī, nobalsojis par priekšlikumu, saskaņā ar kuru parlaments nevar apstiprināt Borisa Džonsona panākto "Brexit" vienošanos, kamēr parlamentā nav pieņemts vienošanās izpildes likums, vienlaicīgi uzdodot pagarināt breksita termiņu.

Līdz ar to netiek apstiprināta "Brexit" vienošanās, automātiski iedarbojas likums bezvienošanās "Brexit" novēršanai, saskaņā ar kuru premjeram jālūdz ES pagarināt breksita termiņu līdz 31. janvārim.

Pārstāvju palātas deputāti ar 322 balsīm par un 306 pret atbalstīja konservatīvo deputāta Olivera Letvina iesniegto priekšlikumu, ka pirms vienošanās ratifikācijas jāpieņem likums tās izpildei.

Pēc Letvina priekšlikuma pieņemšanas valdība atsaukusi šodien paredzēto balsojumu par breksita vienošanās ratifikāciju.

Džonsons pēc balsojuma paziņoja, ka turēsies pie līdzšinējā izstāšanās termiņa - 31. oktobra - un nelūgs ES pagarināt termiņu un ka valdība nākamedēļ iesniegs breksita īstenošanai nepieciešamo likumprojektu.

"Premjers nelūgs pagarinājumu - viņš ES līderiem pateiks, ka aizkavēšanās nebūs, ka viņiem jānoraida parlamenta vēstule ar pagarinājuma lūgumu un ka mums ir jāpaveic breksits līdz 31.oktobrim ar mūsu jauno vienošanos," paziņoja Dauningstrīta.

Balsošana par vienošanās izpildes likumprojektu parlamentā varētu notikt jau otrdien.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu