Rīgas "Dinamo" lūkos izcīnīt trešo panākumu pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā "Arēnā Rīga" uzņems Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus.

Mačs sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka "Dinamo" trešdien viesos ar 4:3 papildlaikā pārspēja Nursultanas "Baris" izcīnot otro panākumu izbraukumā. Pēc astoņu zaudējumu sērijas Latvijas komanda uzvarēja trīs no nākamajām četrām spēlēm.

Turpretī "Ņeftehimik" pēc zaudētām sešām spēlēm, nākamajās divās guva panākumus pret Novosibirskas "Sibirj" un Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas klubs ar 12 punktiem 18 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē un ir šobrīd vājākā vienība līgā. Savukārt "Ņeftehimik" Austrumu konferencē 20 spēlēs izcīnījusi 17 punktus, ieņemot desmito vietu.

"Dinamo" un "Ņeftehimik" vienības KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 15 dueļos, divās reizēs gūstot virsroku papildlaikā vai pēcspēles soda metienu sērijā. Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja "Dinamo", bet šogad septembra sākumā rīdzinieki kapitulēja ar 0:4.

Pēc spēles pret "Ņeftehimik" Latvijas komanda trešdien tiksies ar Čeļabinskas "Traktor".

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti: vārtsargi - Aleksanders Salāks, Andrejs Makarovs, Maksims Tretjaks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Oskars Bārtulis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis, Antons Trastašenkovs. 

Savainojumu dēļ pēdējā izbraukumā ar komandu nedevās Emīls Ģēģeris un Kristaps Zīle, bet uzbrucēji Ričards Grīnbergs un Patriks Zabusovs aizvadīja spēles "Rīgas" sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra. 

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu