Domāt ārpus kastes? Lai nevarētu špikot, Indijā skolēni raksta eksāmenu ar kartona kastēm galvās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klase. Ilustratīvs attēls.
Klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Atklātībā nākuši fotoattēli no kādas mācību stundas Indijā, kur skolēniem galvās ir kartona kastes. Skolas pārstāvji saukti pie atbildības par šo "necilvēcīgo" eksperimentu, vēsta medijs "BBC". 

Skolas pārstāvis ir publiski atvainojies pēc tam, kad atklātībā nāca vairākas savdabīgas fotogrāfijas, kurās redzami skolēni ar kartona kastēm galvas. Fotogrāfijas tikušas uzņemtas ķīmijas eksāmena laikā.

Attēlos redzamajiem skolēniem galvās ir kartona kastes, kuras uzliktas tā, lai nebūtu iespējams redzēt, ko dara citi blakus.


Skolas pārstāvis Satišs medijam "BBC Hindi" teicis, ka nožēlo izdarīto. Viņš norādījis, ka šis paņēmiens esot bijis tikai eksperiments, kas noskatīts citās skolās. Satišs gan uzsvēris, ka visi skolēni esot tam piekrituši, turklāt katrs atnesis savu kartona kasti. 

"Tas nebija obligāti. Attēlos redzams, ka ne visiem skolēniem galvās ir kastes," viņš teicis. "Daži tās noņēma jau pēc 15 minūtēm, vēl citi pēc 20 minūtēm. Skolotāji palūdza visiem skolēniem kastes noņemt pēc vienas stundas."

Tiklīdz kā fotogrāfijas publicētas, apgabala amatpersonas nekavējoties steigušās uz skolu noskaidrot situāciju. 

Vietējās Izglītības padomes loceklis šo metodi raksturojis kā "necilvēcīgu".

"Kad es saņēmu ziņu, es nekavējoties devos uz mācību iestādi un vadītājiem liku pārtraukt šādus eksperimentus," pārstāvis sacījis "Times of India" žurnālistiem. "Skolas vadība ir saņēmusi oficiālu brīdinājumu un, iespējams, par šo incidentu tiks piemērots arī disciplinārs sods."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu