Rīgas "Dinamo" spēlē pret "Ņeftehimik" neizdodas pagarināt uzvaru sēriju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā mājās ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem.

Vienīgos vārtus mājiniekiem guva Miķelis Rēdlihs.

Rīgas hokejisti pirmajā periodā nerealizēja vairākumu, turklāt neizmantoja izgājienu trijatā pret vienu pretinieku. Turpretī "Ņeftehimik" savu iespēju izmantoja, 16 sekundes pirms perioda beigām kā pirmajam atlēkušo ripu savācot Iļdaram Šiksatdarovam un raido to tīklā - 1:0.

Otrā perioda ceturtajā minūtē rīdzinieki vēlreiz nesavāca pie saviem vārtiem Andreja Makarova atsisto ripu un atkal tika sodīti, Raienam Mērfijam panākot jau 2:0 Ņižņekamskas komandas labā. Perioda vidū gan rīdzinieki vienus vārtus atguva. Pēc ātra uzbrukuma Konstantīna Baruļins nenofiksēja ripu un viesu vārti tika atstāti tukši, kas Rēdliham ļāva samazināt ciemiņu pārsvaru.

Līdz nākamajam bīstamajam momentam Rīgas komandas izpildījumā bija ilgi jāgaida, turklāt trešā perioda vidū netika izmantots arī nākamais vairākums. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "Dinamo" nomainīja Makarovu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas nedeva rezultātu.

Jau ziņots, ka "Dinamo" trešdien viesos ar 4:3 papildlaikā pārspēja Nursultanas "Baris", izcīnot otro panākumu izbraukumā. Pēc astoņu zaudējumu sērijas Latvijas komanda uzvarēja trīs no nākamajām četrām spēlēm.

Turpretī "Ņeftehimik" pēc zaudētām sešām spēlēm, nākamajās divās guva panākumus pret Novosibirskas "Sibirj" un Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas klubs ar 12 punktiem 19 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē un ir šobrīd vājākā vienība līgā. Savukārt "Ņeftehimik" Austrumu konferencē 21 spēlē izcīnījusi 19 punktus, ieņemot astot vietu.

"Dinamo" un "Ņeftehimik" vienības KHL savā starpā spēkojušās 24 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 15 dueļos, divās reizēs gūstot virsroku papildlaikā vai pēcspēles soda metienu sērijā. Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja "Dinamo", bet šogad septembra sākumā rīdzinieki kapitulēja ar 0:4.

Video: Rīgas "Dinamo" - Ņižņekamskas "Ņeftehimik" spēles apskats

Pēc spēles pret "Ņeftehimik" Latvijas komanda trešdien tiksies ar Čeļabinskas "Traktor".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra. 

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu