Ar skrūvgriezi ceļojumā? Tallinas lidostas darbinieki nosauc piecas neatļautas lietas, kas visbiežāk atrastas koferos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bagāža. Ilustratīvs attēls.
Bagāža. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Tuvojoties rudens skolēnu brīvlaikam, arvien vairāk ģimenes plāno doties atpūsties uz ārvalstīm. Lai nekavētu drošības pārbaudes rindas, Tallinas lidostas darbinieki atgādina par lietām, kuras rokas bagāžā nav atļautas, vēsta laikraksts "Postimees".

» Stjuarte atklāti stāsta par cilvēkiem, kas pieķerti mīlējoties lidmašīnā

1. Šķidrumi 

Parasti cilvēki atceroties, ka visa veida šķidrumus rokas bagāžā nepieciešams ievietot speciālā maisiņā, ko iespējams arī aiztaisīt. Bet ne visi atceras, ka dažadi kremi un balzami pieder pie šīs pašas kategorijas. Arī, piemēram, zobu pasta un matu želeja. Visi ēdieni, kas nav cieti, tiek klasificēti kā šķidrums, tai skaitā arī pastas un nesacukurojies medus. 

Tallinas lidostā ir aizliegts rokas bagāžā turēt šķidrumus, kuru tilpums ir vairāk nekā 100 mililitri. Šis aizliegums neattiecas uz medikamentiem un individuālai diētai piemērotiem pārtikas produktiem. 

2. Baterijas 

Baterijas var pārnēsāt tikai rokas bagāžā, bet arī tam ir noteikts ierobežojums. Piemēram, baterijas, kuru kapacitāte ir vairāk nekā 100 WH (vatu-stundas) iespējams ienest lidmašīnā tikai tad, ja to ir atļāvuši darbinieki. Tādas, kuru kapacitāte ir lielāka nekā 160 WH ir aizliegts ienest. Tas iespējams tikai gadījumos, kad baterijas nepieciešamas ratiņkrēslam, bet arī tikai ar lidsavienības atļauju. 

Lielākoties iekšējās baterijas, kas atrodas telefonos, nepārsniedz šo jaunu, bet vienmēr nepieciešams to pārbaudīt. 

Pasažieri, kuri ārējo bateriju - lādētāju ir paņēmuši līdzi rokas bagāžā, bieži vie tiek izsaukti, lai vēlreiz pārbaudītu somu. 

3. Šķiltavas

Bagāžā drīkst ņemt līdzi vienas šķiltavas. Senāk kas tāds bija aizliegts, taču tagad noteikumi ir mainījušies. 

4. Nagu vīlīte

Metāla nagu vīles ar asiem galiem ir aizliegts turēt bagāžā. Taču nagu vīlītes no cita materiāla, piemēram stikla, bez asām malām, droši iepakojot, ir atļauts turēt rokas bagāžā. 

5. Darbarīki 

Noteikumos norādīts, ka pasažieri nedrīkst rokas bagāžā turēt skrūvgriezi vai jebkuru citu multi-funkcionālu darbarīku, taču bieži vien lidostas darbinieki šīs lietas atrod. Tas, iespējams, notiek, jo pasažieri rokas bagāžas somu izmanto citiem mērķiem. 

Lidostas darbinieki atgādina vienmēr rūpīgi pārbaudīt ceļasomas pirms došanās lidojumā. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu