"Ābols no ābeles tālu nekrīt." UFC cīkstonis, kurš ar savu tēvu iepazinās cietumā

Kails Bočniaks Foto: Reuters/ScanPix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Narkotikas, uzdzīvošana un nekārtību rīkošana ir daudzu profesionālo sportistu ēnas puse. Slava, nauda un atpazīstamība sportistus izmaina. Retāki ir gadījumi, kad narkotikas un huligānisms nāk pirms veiksmīgas karjeras sportā, bet tieši tāds ir UFC cīkstoņa Kaila Bočniaka stāsts, vēsta "The Sun".

32 gadus vecais cīkstonis pavisam nesen varēja atbildēt jau desmit gadus bez narkotikām. Šobrīd pats sportists atzīst, ka ir atkarīgs tikai vienas lietas - cīņu sporta.

Bet, pirms cīkstonis atrada mīlestību pret cīņu sportu, viņa dzīvē bija iestājusies nopietna lejupslīde.

"Man bija 17 gadi. Vairāk uzturējos rehabilitācijas centros nekā mājās. Atpaliku no mācībām un nolēmu, ka nav vērts turpināt. Un tā es izstājos no skolas. Nākošos piecus gadus es vienkārši eksistēju, tā īsti neko neuzsākot ar savu dzīvi," atcerējās cīkstonis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Go farther, go further, go harder Is that not why we came? And if not, then why bother. ??

A post shared by Kyle Bochniak UFC (@kylebochniakufc) on

Cīkstoņa taka pretim iznīcībai turpinājās, kad viņš nonāca komā recepšu medikamentu pārdozēšanas dēļ. Bet Bočniaks ignorēja brīdinājumu un turpināja iesākto ceļu, kas pavisam drīz noveda līdz cietuma kamerai.

"Es regulāri iekūlos nepatikšanās. Es dzēru, izraisīju kautiņus, pat nozagu pāris mašīnas. Biju sakrājis daudz apsūdzību un tiesnesis gribēja, lai atmostos un nosūtīja mani uz cietumu. Pie īstiem noziedzniekiem," amerikāņu cīkstonis stāstīja par nonākšanu ieslodzījumā.

Bočniaks atzīst, ka ir laiks cietumā bija pats zemākais punkts viņa dzīvē, bet tieši cietumā viņš atrada neparastu iemeslu pārmaiņām.

"Laiks cietumā pavisam noteikti bija zemākais punkts manā dzīvē. Mans tēvs bija blakus kamerā. Es nekad dzīvē viņu nebiju saticis, jo tēvs no mūsu ģimenes aizgāja, kad man bija divi gadi," negaidīto satikšanos atminas cīkstonis.

"Tā bija pirmā reize, kad es viņu satiku. Un tas notika cietumā. Nodomāju, ābols no ābeles tālu nekrīt. Tajā mirklī es sapratu, ka man dzīvē kaut kas ir jāmaina."

Bočniakam izdevās pārliecināt tiesnesi, ka viņš ir gatavs pārmaiņām dzīvē. Amerikānim tika piespriesta piecu gadu probācijas uzraudzība, bet viņš bija uz brīvām kājām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle Bochniak UFC (@kylebochniakufc) on

"Paldies Dievam, es atradu labu metinātāja darbu. Paralēli saviem jaunajiem pienākumiem, turpināju uzturēt sevi formā. Man ļoti patika ieglatlētika. Vienmēr biju ļoti labs atlēts. Gandrīz vai netīšām nonācu Džu džitsu treniņos. Treneris Džons Klarks un jaukto cīņu mākslas mani izglāba manu dzīvību," savas karjeras pirmssākumus atminas cīkstonis.

Cīkstonis atzīst, ka viņam no cīņu sporta radās atkarība. Ikdienas dzīvi amerikānis turpmāk pakārtoja saviem treniņiem, nevis otrādi. "Jaukto cīņu māksla mani atturēja no nepatikšanām un ielika galvu pareizajā vietā."

Bočniaks apgalvo, ka viņam nepatīk runāt par pagātnes rēgiem: "Visu šo laiku esmu centies no pagātnes aizbēgt tik tālu, cik vien iespējams. Esmu aizvadījis amatieru cīņas, profesionālās cīņas. Nospraudu savus mērķus un sasniedzu tos. Tagad, kad atskatos uz pagātni, nespēju noticēt, ka ir pagājuši jau desmit gadi kopš neesmu lietojis narkotikas." 

Tagad Bočniaks jau vairākus gadus ir veiksmīgs MMA cīkstonis visaugstākajā līmenī. Tiesa, UFC ietvaros pēdējās divās cīņās ir piedzīvoti zaudējumi. Amerikāņu cīkstonis ir arī laimīgi precējies ar sievu Britini Bočniaku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle Bochniak UFC (@kylebochniakufc) on

Nobeigumā sportists piebilda, ka vēlas, lai cilvēki aizdomājas, kāpēc viņš oktagonā cīnās tik neatlaidīgi. "Kad cilvēki skatās manas cīņas, gribu, lai viņi nodomā "Ārprāts, šis puisis par kaut ko cīnās. Kāpēc viņš ir tik neatlaidīgs?" Tāds vēlos būt, kā cīsktonis."

Bočniaks savā profesionālajā karjerā ir uzvarējis astoņās cīņās, bet četras reizes ir nācie atzīt pretinieka pārākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu