HK "Rīga" uzveic MHL čempionus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ņiživijs un HK "Rīga" hokejisti
Aleksandrs Ņiživijs un HK "Rīga" hokejisti Foto: HK "Rīga" kluba Facebook lapa

Latvijas komanda "Rīga" svētdien svinēja uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē.

Rīdzinieki viesos ar 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) pārspēja Jaroslavļas "Loko", kas pēdējos četros gados trīs reizes kronēta par MHL čempioni.

Spēles desmitajā minūtē Antons Siņegubovs vairākumā izvirzīja "Rīgu" vadībā, bet pirmā perioda pēdējās sekundēs mājinieki izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda ceturtajā minūtē Ričards Grīnbergs atguva laukuma saimniekiem vadību, bet trešās trešdaļas pirmajā pusminūtē Patriks Zabusovs dubultoja latviešu pārsvaru.

Pēc nepilnām divām minūtēm "Loko" samazināja "Rīgas" pārsvaru, taču nepagāja ne pusotra minūte, kad Siņegubovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Atlikušajās 16 minūtēs "Rīga" nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 4:2.

Rīdzinieku vārtsargs Jānis Voris šajā mačā atvairīja 46 no 48 pretinieku mestajām ripām.

Pirmdien abas komandas spēkosies atkārtoti.

"Rīga" hokejisti šosezon 20 aizvadītajās spēlēs iekrājuši 27 punktus, kas Rietumu konferencē dod trešo vietu, bet tikpat punktu iekrājusi otrajā pozīcijā esošā "Loko", kas aizvadījusi par trim cīņām mazāk.

Par "Rīga" galveno treneri šovasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžeri turpinās strādāt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu