Bertāns un Timma kopā samet vien 14 punktus "Himki" uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: vtb-league.com

Dairis Bertāns svētdien guva desmit punktus un Jānis Timma iemeta četrus punktus Vienotās līgas mačā, palīdzēdami Maskavas apgabala "Himki" komandai svinēt uzvaru.

"Himki" savā laukumā ar rezultātu 73:56 (20:13, 16:12, 16:20, 21:11) pārspēja "Astana" komandu.

Bertāns laukumā pavadīja 24 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no pieciem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus piecus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja trīs piezīmes, trīs reizes pārkāpa noteikumus un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem. "Himki" ar viņu laukumā iemeta par 18 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Timma 27 minūtēs un 55 sekundēs iemeta divus no deviņiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām sešus "trejačus".

Viņam arī bija četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, trīs pārtvertas bumbas, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un negatīvs efektivitātes koeficients -3.

"Himki" rindās ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Devins Bukers, bet pretiniekiem desmit punktus guva un 18 bumbas zem groza savāca Dušans Rističs.

"Himki" ar piecām uzvarām piecās spēlēs atrodas turnīra tabulas līderpozīcijā.

Vēlāk vakarā astoņus punktus guva Jānis Strēlnieks, kura pārstāvētā Maskavas CKSA viesos ar rezultātu 104:64 (20:13, 31:21, 17:15, 36:15) sagrāva Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet".

Strēlnieks nospēlēja 25 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem.

Viņš arī veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

CSKA komandā ar 20 punktiem izcēlās Vils Klaibērns.

CSKA ar trim uzvarām piecās spēlēs turnīrā tabulā ieņem septīto vietu.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu