"Purva slepkavai" Mairai Hindlijai cietumā bijušas attiecības ar citu bēdīgi slavenu noziedznieci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

"Šausmu mājas" sērijveida slepkava Roza Vesta bija attiecībās ar Mairu Hindliju laikā, kad abas sievietes atradās ieslodzījumā Durhamas cietumā deviņdesmitajos gados. Maira Hindlija tika notiesāta kopā ar savu partneri Janu Breidiju, vēsta medijs "Mirror".

Vesta, kura šobrīd ir 65 gadus veca, savam bijušajam advokātam sacījusi: "Jā, Maira, ar viņu viss ir kārtībā. Mums saskan un es vēlos redzēt, kā mums ies". Hindlijas zināšanas atstāja uz viņu neizmērojamu iespaidu, teica Vestas bijušais advokāts Leo Goatlijs.

Viņu attiecības beidzās pāris mēnešus vēlāk, kad Vestas viedoklis par Hindliju mainījies. Goatlijs norada, ka Vesta sievieti raksturojusi kā "manipulatīvu" un "bīstamu". 

Misters Goatlijs, kurš Vestu pārstāvēja 12 gadus, pirms Freda Vesta pašnāvības 25. gadadienas izdeva grāmatu, kurā atklāj attiecības starp Lielbritānijas bēdīgi slavenajām sievietēm-slepkavām. 

Grāmatā Goatlijs min, ka viņam nav šaubu par to, ka Vesta bijusi vainīga seksuāla rakstura noziegumos un slepkavībās, kas norisinājās Kromvela ielā 25, Glosterā, Anglijā. 

Viņš norāda arī to, ka, iespējams, toreiz ir bijuši arī citi upuri, kuru līķi nav identificēti. 

Goatlijs teicis, ka "Rozas pirmā partnere bija slavenā Mora slepkava, Mura Hindlija, kas tajā pašā laikā atradusies cietuma slimnīcā 1995. gadā un 1996. gada sākumā."

Viņš minējis, ka Roza bijusi pārņemta ar Hindliju, viņu saistīja viņas zināšanas. Hindlija bija mācījusies vairākus atklātās universitātes kursus. 

Viņš medijam "Daily Mail" minējis, ka "kad es viņu apciemoju pāris mēnešus velāk, Rozas viedoklis par Hindliju bija ļoti mainījies." Viņa teica, ka no Hindlijas ir jāpiesargās. 

"Viņa manipulē ar cilvēkiem. Tu pats to nesaproti, bet viņa var tevi pārliecināt darīt to, ko viņa vēlas. Jā, viņa ir gudra. Viņa ir ļoti bīstama, tā sieviete," uz šādas nots bija beigušās viņu romantiskās attiecības. 

Viņu attiecības bija vienas no vairākām, kurās Vesta bija iesaistījusies kopš sava mūža ieslodzījuma sākuma. 

Hindlija un Breidija tika tiesātas 1966. gadā par 10 gadus vecās Leslijas Annas Daunijas un 17 gadus vecā Edvarda EVansa nogalināšanu, 1987. gadā par vēl divu bērnu slepkavībām, Kīta Beneta, 12, un Paulīnes Rīdas, 16. 

Maira Hindlija bija sērijveida slepkava un izvarotāja. Jau vēstīts, ka Maira ir viena no visnežēlīgākajām sievietēm pasaules vēsturē. Viņa kopā ar savu draugu Janu Breidiju laikā no 1963. līdz 1965. gadam nolaupīja, izvaroja, spīdzināja un beigās nogalināja piecus bērnus. Četri no bērniem tika aprakti purvā. Pēc šī nozieguma pāris ieguvis apzīmējumu "purva slepkavas". 

Mairai tika piespriests mūža ieslodzījums. 2002. gada novembrī Hindlija mira cietumā. Jans Breidijs miris 2017. gadā psihiatriskajā klīnikā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu