Tallinu pārņem neskaitāmi suņu uzbrukumi - cietuši gan mājdzīvnieki, gan bērni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tallinas pasvaldības policija

Tallinā pēdējo divu mēnešu laikā ir reģistrēti vairāki desmiti suņu uzbrukumu, kas ir ļoti liels skaits tik īsam laika periodam, vēsta portāls "Postimees". Policija ziņo, ka cietuši vairāki cilvēki, tai skaitā arī bērni.

"Pulksten 19.30 atgriezos no pastaigas ar savu taksīti, kurš bija pavadā. Tajā brīdī atvērās kaimiņu durvis un iznāca vīrietis ar diviem bulterjeriem. Vienam no suņiem nebija uzpurņa. Viss notika negaidīti - abi bulterjeri uzbruka manam sunim," stāsta takša īpašnieks, kura mīlulis cieta suņu uzbrukumā.

Bulterjeru saimnieks savus suņus spējis savaldīt un atvainojies cietušā suņa saimniekam. Takša saimnieks atvainošanos pieņēmis, taču brīdinājis, ka sazināsies ar pašvaldības policiju.

Par laimi, taksis atguvās no gūtajiem ievainojumiem un bulterjeru īpašnieks sedza materiālos zaudējumus. Hābersti apgabala pašvaldības policijas galvenais inspektors Talehs Gusejnovs tikās ar abām konflikta pusēm, lieta tika izbeigta un bulterjeru īpasnieks atbilstosi sodīts.

Starpgadījums tika nofilmēts ar mājas video novērošanas kameru, un pateicoties tam, bija pierādījumi.

"Katrs suņu uzbrukums ir negaidīts," stāsta pasvaldības policijas pārstāvis.

"No suņu īpašniekiem mēs pastāvīgi dzirdam, ka viņu mājdzīvnieks ir draudzīgākais dzīvnieks pasaulē. Tomēr šādi gadījumi notiek gadu no gada. It īpaši medību un kaujas suņu šķirņu saimniekiem, pastaigu laikā vajadzētu suņiem nēsāt uzpurņus. Tad šādas situācijas nenotiku," sacījis Gusejnovs.

Pēdējo mēnešu laikā Hābersti apgabalā ir notikuši jau trīs suņu uzbrukumi. Viens no tiem - suns bez pavadas uzbruka riteņbraucējam. Šis starpgadījums policijā vēl nav izskatīts, jo neskatoties uz izsūtītajām pavēstēm, suņa īpašnieks vēl nav policijā vērsies. 

Arī citos Tallinas apgabalos ir notikuši vairāki suņu uzbrukumi, piemēram, Tallinas ziemeļu daļā kāds cīņas suns uzbrucis sešgadīgam zēnam. Par laimi, zēna tēvam izdevās atraut bērnu no suņa. Zēns tika nogādāts slimnīcā, kur pavadīja nedēļu ārstu uzraudzībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu