Video: Vīrietis Vidzemē nonāk aci pret aci ar trim lācēniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 19. oktobrī, kādam iedzīvotājam Viļķenes pusē Ziemeļvidzemē mežā izdevies iemūžināt trīs lācēnus, kas, neviena netraucēti, šķērsojuši zemes ceļu.

Video autors Nauris Dreiblats kadros iemūžinājis, kā trīs lācēni iznāk no meža, paskatās uz filmētāju, strauji šķērso zemes ceļu un nozūd krūmos. Lāču mamma tuvumā nav redzama.

Pēdējā laikā aizvien biežāk dzirdams par lāčiem Latvijas teritorijā. Septembra beigās ziņots par kādu dzīvnieku Valkas pusē, kas regulāri nākot "apsekot" būvlaukumu. Savukārt jūnija vidū vairākiem garāmbraucējiem izdevās iemūžināt lācēnus pie Oleru meža.

Lāču populācija Latvijā pieaug. Kā šī gada sākumā Latvijas radio raidījumā "Zināmais nezināmajā" pastāstīja Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks, bioloģijas zinātņu doktors Jānis Ozoliņš - eksperti lēš, ka lāču populācija Latvijā pieaug un šobrīd to veido aptuveni 20-50 dzīvnieki.

Ozoliņš gan toreiz piebilda, ka daudz lielāka iespēja ir sastapties nevis ar pašu dzīvnieku, bet ar tā atstātajām pēdām vai radītajiem bojājumiem. Tādēļ Naura Dreiblata iemūžinātie kadri ar lācēniem šķiet vēl jo īpašāki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu