Trīs musketieri Ziemeļamerikas laukumos. Ko sagaidīt no latviešiem jaunajā NBA sezonā (2)

Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs Foto: AP /Scanpix/Apollo kolāža
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jaunā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies jau naktī uz 23. oktobri. Arī šogad Latviju basketbola stiprākajā līgā pārstāvēs trīs sportisti. Katram basketbolistam būs atšķirīgs sniegums un loma. Portāls "Apollo" piedāvā iepazīties ar apskatu par latviešu izredzēm jaunajā NBA sezonā.

Ar savām prognozēm par jauno NBA sezonu un latviešu sniegumu jau dalījās Ģenerālis Valdis ValtersEdgars Buļs, kā arī basketbola komentētājs Kaspars Dvinskis.

Par spīti cerībām, kuras latviešu faniem sniedza Vašingtonas "Wizards", sezonas sākumā NBA komandu sastāvos būs atrodami tikai trīs spēlētāji ar latviešu pasi- Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs. Katrs no šiem spēlētājiem savā komandā ieņems atšķirīgu lomu, bet ir skaidrs, ka tieši liepājnieks jaunajā sezonā būs viens no sava kluba līderiem.

Kristaps Porziņģis

Savā prognozē jaunajai sezonai Ģenerālis Valdis Valters minēja, ka Porziņģis spēlēs tādā pašā līmenī, kā viņš to darīja Ņujorkā. Līdz šim redzētais sniegums pārbaudes spēlēs liecina, ka spēlētājs ir atguvies no traumas. Var tikai un vienīgi piekrist, ka spēka uzbrucējs būs rezultatīvs, bet metienu precizitāte, kā varēja novērot arī pirmssezonā, būs problēma. Šo problēmu visprecīzāk savā prognozē izcēla Edgaras Buļs.

"Ja Kristaps vairāk uzbruks no distances, tā būs baigā loterija. Statistika abiem ar Dončiču būs, bet, vai tas atnesīs "Mavericks" uzvaras, nezinu," sacīja Buļs.

Video: Luka Dončiča un Kristapa Porziņģa spilgtākie momenti spēlē pret "Pistons"

Par spīti neskaitāmām uzslavām no galvenā trenera, komandas biedriem un medijiem, nevar izslēgt iespēju, ka Porziņģa pirmā sezona Dalasā būs vilšanās. Daudzi no "Mavericks" sagaida iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Rietumu konference šogad ir pārpildīta ar labām komandām, līdz ar to, ir grūti paredzēt, ka komanda, kuras priekšgalā ir divi tik jauni un, brīžiem, neprecīzi spēlētāji, varētu būt starp astoņām labākajām komandām rietumos. Problēmas radīs arī Kaspara Dvinska pieminētais soliņš, kur nav atrodami daudz stabili NBA rotācijas spēlētāji.

Lai iekļūtu visu zvaigžņu spēles sastāvā, ir vajadzīgi komandas panākumi un, pat, ja "Mavericks" būs pietiekami spēcīgi, priekšroka, visticamākais tiks dota Porziņģa komandas biedram Dončičam.

Porziņģa sasniegumus šajā sezonā ir jāgaida ar optimismu, bet, tajā pašā laikā, ir pamats būt arī piesardzīgiem.

Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns

Visi intervētie eksperti atzina, ka no Dāvja Bertāna šogad var sagaidīt ierasti stabilo sniegumu. Šādam apgalvojumam var tikai piekrist. Diemžēl, situācija, kurā latviešu spēlētājs ir nonācis vairs nav tik laba, kāda tā bija iepriekš.

"Wizards" nav komanda, kas var kvalificēties izslēgšanas spēlēm. To apzinās visi, izņemot viņus pašus. Komandas līderis Bredlijs Bīls nesen parakstīja jaunu līgumu, kas nozīmē, ka Vašingtona šogad mēģinās cīnīties par izslēgšanas spēlēm.

Bertāns ir spēlētājs, kurš ir noderīgs komandai, kas spēj pretendēt uz uzvarām. "Wizards" nav tāda komanda un, ņemot vērā, ka klubu ir papildinājis talantīgais japānis Rui Hačimura, kas spēlē tieši Bertāna pozīcijā, ir pamats domāt (cerēt), ka sezonas vidū Bertāns pārstāvēs jau citu komandu.

Video: Bertāns spēlē pret Filadelfijas "76ers"

Komandas galvenais Skots Brukss treneris vienā no pirmssezonas intervijām slavēja Bertāna vispusību: "Viņš nav specializējies tikai vienā spēles elementā un var darīt daudz dažādas lietas. Dāvis var labi segt pretinieku un strādāt perimetrā". Bet, neskatoties uz trenera komentāriem, latviešu basketbolista loma šosezon, neatkarīgi, no pārstāvētās komandas, būs viena - atbrīvoties no sedzējiem un realizēt brīvos trīspunktu metienus.

Varbūt tieši šosezon Bertāns tiks iekļauts ikgadējā trīspunktu metienu konkursā.

Foto: AP/Scanpix

Rodions Kurucs

Apskatot "Nets" komandas sastāvu un pārbaudes spēles atliek tikai piekrist Edgara Buļa teiktajam: "Galvenais, lai viņam viss ir kārtībā arī tajā sadzīviskajā lietā. Gaidīt var līdzīgu sniegumu kā pagājušajā sezonā. Viņš ir palicis pieredzējušāks, bet arī konkurence ir lielāka."

Kurucs šogad ir pieredzējušāks un arī konkurenti ir gados jauni spēlētāji, kuri sevi turpina apliecināt arvien labāk. Tajā pašā laikā, arī Kurucam azotē jau ir gads NBA pieredzes, kas ļaus gadu sākt ar pārliecību, kura, iespējams, pietrūka aizvadītajā sezonā.

Cēsiniekam šogad būs jāparāda izaugsme ne tikai, lai konkurētu ar komandas biedriem šajā sezonā, bet arī, lai apliecinātu, ka viņam vieta "Nets" sastāvā ir arī nākošajā sezonā. Tad traumu būs izārstējis superzvaigzne Kevins Durents, kas pieejamās spēles minūtes savas pozīcijas spēlētājiem (kas ir arī Kurucs) ievērojami samazinās.

Foto: Reuters/ScanPix

Porziņģis un Bertāns jauno sezonu ar savstarpēju spēli Dalasā uzsāks naktī uz 24. oktobri, plkst. 3:30 pēc Latvijas laika. Stundu vēlāk laukumā "Nets" basketbolisti, kas mājās uzņems Minesotas "Timberwolves" spēlētājus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu