Gaišā dienas laikā vīri maskās apzog savulaik pazīstamo uzņēmēju Vaivadu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais AS "Latvijas naftas tranzīts" valdes priekšsēdētājs Mamerts Vaivads
Bijušais AS "Latvijas naftas tranzīts" valdes priekšsēdētājs Mamerts Vaivads Foto: Agnese Gulbe/LETA

Pirms nedēļas savās mājās Kurzemes pusē aplaupīts viens no savulaik pazīstamākajiem Ventspils uzņēmējiem Mamerts Vaivads, raksta "Latvijas Avīze".

Neoficiāla informācija liecinot, ka maskoti laupītāji svētdienā, 20. oktobrī, gaišā dienas laikā iebrukuši Vaivada dzīvesvietā, kur uzņēmējs un viņa dzīvesbiedre tikuši sasieti, turklāt Vaivads guvis miesas bojājumus. No mājās esošā seifa iebrucēji nolaupījuši dažus desmitus tūkstošu eiro un dolāru.

Valsts policija par laupīšanu informāciju neesot sniegusi. Uz telefona zvaniem neesot atbildējis arī Vaivads.

Savukārt aģentūrai LETA policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā precizēja, ka pēdējā laikā vienīgā notikusī laupīšana reģionā reģistrēta otrdien, 15. oktobrī, Kandavas novadā. Par aplaupīšanu dzīvesvietā ir sāks kriminālprocess, tiek veiktas pirmstiesas izmeklēšanas procesuālās darbības. Aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, plašāku informāciju policija nesniedz.

1944. gadā dzimušais uzņēmējs savulaik bija AS "Ventspils nafta" padomes priekšsēdētājs un AS "Latvijas naftas tranzīts" prezidents.

Kandavas novada pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka 2017. gadā Vaivads apbalvots nominācijā "Kandavas novada Goda pilsonis" ar zelta nozīmīti par ieguldījumu Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma un Kandavas un pagasta attīstībā un nesavtīgu finansiālo atbalstu kultūras un sporta pasākumu organizēšanai novadā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu