Sanktpēterburgā pa ielām klejo izsalkušas mežacūkas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Sanktpēterburgas vides pārvaldes komiteja lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem saistībā ar pastiprinātu meža cūku aktivitāti uz lielceļiem, vēsta medijs "Rus.postimees".

Saskaņā ar Dabas pārvaldes vadītāja Nikolaja Akhmatoviča teikto, meža cūkas brīvi pārvietojas starp zaļajām zonām Ļeņingradā un Sanktpēterburgā. Ēdiena meklējumos dzīvnieki varot noiet pat vairākus kilometrus. 

Sanktpēterburgas valdības mājaslapā ievietots raksts, kurā vietējie iedzīvotāji tiek aicināti ievērot atļautā braukšanas ātruma limitu, kā arī it īpaši tumsā un agrās rīta stundās būt uzmanīgiem. Šajā laikā meža cūkas pārvietojoties īpaši aktīvi. 

Saskaņā ar "Dzīvnieku aizsardzības likumu", visi savvaļas dzīvnieki ir valsts īpašums. Ja kādam savvaļas dzīvniekam tiek nodarīts kaitējums, par to pienākas sods. 

Ja notiek nelaimes gadījums, kurā iesaistīts kāds šāds dzīvnieks, nepieciešams izsaukt policiju. Dzīvnieku nedrīkst pārvietot no negadījumua vietas, jo jebkura šāda rīcība arī tiek uzskatīta par pārkāpumu.

Pagājušās nedēļas beigās Sanktpēterburgas Dabas pārvaldes komiteja brīdināja par pastiprinātu aļņu aktivitāti. Ļeņingradas apgabalā reģistrēti arī vairāk nekā 20 tūkstoši sivēnmāšu, un to populācija pieaug katru gadu. 

Līdztekus aļņiem un mežacūkām Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabalos autovadītāji var sastapt arī citus dzīvniekus. Nesen atrasts arī miris lācēns. Nedēļas nogalē pēc negadījuma uz dzīvnieku aprūpes centru aizvesta arī lapsa un divi jenoti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu